HVP Hoteluri Vile Pensiuni Cazare

Muzeul Civilizatiei Dacice Si Romane Deva

  • Muzeu
  • Deva
  • Hunedoara
  • Banat
Muzeul Civilizatiei Dacice Si Romane Deva Hunedoara Deva Banat

Adresa Obiectiv Turistic

Judet - Localitate
Hunedoara - Deva

TAXI in zona

taxi TAXI Hunedoara
Avem locul liber pentru promovare companie taxi pe judetul Hunedoara
contacteaza-ne pentru oferta promovare

Inchiriaza o masina

Inchiriaza o masina in judetul Hunedoara
LOCUL ESTE LIBER
promovare firma de inchiariat masini pe judetul Hunedoara
contacteaza-ne pentru oferta promovare

Agentie de Turism

Agentie turism Hunedoara
LOCUL ESTE LIBER
promovare agentie de turism pe judetul Hunedoara
contacteaza-ne pentru oferta promovare
Muzeul Civilizatiei Dacice Si Romane Deva: aceasta pagina prezinta o scurta descriere a obiectivului turistic Muzeul Civilizatiei Dacice Si Romane Deva, adaugat pe hvp in categoria Muzeu, zona turistica Banat, in judetul Hunedoara, localitatea Deva

Muzeul Civilizatiei Dacice Si Romane Deva Descriere

"Magna Curia" (Castelul Bethlen), azi Muzeul Civilizatiei Dacice si Romane. Construita în sec. XVI, în stilul Renasterii, a suferit mai multe transformari care-i adauga elemente de baroc.

Castelul Bethlen sau Magna Curia, care adaposte?te muzeul din Deva, este cea mai veche cladire monument istoric a Devei pastrata. În anul 1582, guvernatorul Francisc Geszty a ridicat o casa la poalele Cetatii Deva. În aceasta casa au locuit voievozii Sigismund Bathory, generalul Basta, ?tefan Bocskay, Gavril Bathory, iar din 1613 pâna în 1621 Gabriel Bethlen, cel care a ridicat de fapt cladirea Magna Curia în anul 1621. Unele transformari au avut loc în prima jumatate a secolul al XVIII-lea, când primeste o înfatisare relevant baroca, prin adaugarea unei scari monumentale si a unui balcon polilob. Muzeul are mai multe sectii. Colectia muzeului contine piese de arheologie preistorica, dacica, romana, premedievala, medievala timpurie: reliefuri de la Ulpia Traiana si Micia, unelte de minerit, atelier de fierarie, instrumente medicale, piese de bronz, numismatica, istorie, arta plastica, arta decorativa, carte veche româneasca si straina, arme albe si de foc. Muzeul mai detine colectii de etnografie (port, unelte, împletituri, ceramica de Botiza, icoane pe sticla) si de stiintele naturii (botanica, paleontologie, malacologie, entomologie, vertebrate, mineralogie). Biblioteca contine peste 40.000 volume. Detine bunuri culturale clasate în Tezaurul patrimoniului cultural national.