HVP Hoteluri Vile Pensiuni Cazare

Manastirea Baile Herculane

  • Biserici si Manastiri
  • Baile Herculane
  • Caras Severin
  • Banat
Manastirea Baile Herculane Caras Severin Baile Herculane Banat

Adresa Obiectiv Turistic

Judet - Localitate
Caras Severin - Baile Herculane

TAXI in zona

taxi TAXI Caras Severin
Avem locul liber pentru promovare companie taxi pe judetul Caras Severin
contacteaza-ne pentru oferta promovare

Inchiriaza o masina

Inchiriaza o masina in judetul Caras Severin
LOCUL ESTE LIBER
promovare firma de inchiariat masini pe judetul Caras Severin
contacteaza-ne pentru oferta promovare

Agentie de Turism Caras Severin

Agentie turism Caras Severin
LOCUL ESTE LIBER
promovare agentie de turism pe judetul Caras Severin
contacteaza-ne pentru oferta promovare
Manastirea Baile Herculane: aceasta pagina prezinta o scurta descriere a obiectivului turistic Manastirea Baile Herculane, adaugat pe hvp in categoria Biserici si Manastiri, zona turistica Banat, in judetul Caras Severin, localitatea Baile Herculane

Manastirea Baile Herculane Descriere

Acest asezamânt monahal a aparut la initiativa Preasfintitului Episcop Laurentiu Streza care a dorit a pune in valoare „Vila Dobosoane” din Statiunea Baile Herculane, donata în anul 1925 Episcopiei caransebesului si luata abuziv în anul 1946 de regimul comunist. In anul 1998 cladirea fiind retrocedata s-a hotarat înfiintarea aici a unui asezamant social monahal, pentru a fi folosit ca loc de odihna si tratament pentru cler si credinciosi cu posibilitati financiare mai reduse dar si loc de viata duhovniceasca.

Cu sprijin substantial din partea Centrului Eparhial, al Protopopiatului Baile Herculane si a unor oameni de buna credinta s-au demarat lucrarile de reparatie a cladirii, de amenajare a unui paraclis unde sa se oficieze zilnic Sfintelel Slujbe si de amenajare a camerelor pentru oaspeti. Pentru întretinerea asezamântului s-au încredintat monahii din Episcopie sub îndrumarea monahiei Teodora Jemna, iar mai apoi a Monahiei Marina Câniparu.

Odata cu trecerea timpului asezamântul monahal social a primit contur, având în componenta: paraclis, trapeza, chilii si camere de oaspeti. În anul 2007 la propunerea Preasfintitului Parinte Lucian, Sinodul Mitropolitan al Mitropoliei Banatul a ridicat asezamântul la rang de manastire, împodobind astfel salba de manastiri din Episcopia Caransebesului.

Credinciosii care vin în aceasta manastuire pentru a-si usura problemele de sanatate se bucura de oaza duhovniciei de la manastirea din Baile Herculane.