HVP Hoteluri Vile Pensiuni Cazare

Pensiunea La Rascruce

  • Pagina Demonstrativa afacerea nu este promovata
    Pentru promovare contacteaza-ne
Cazare Pensiunea La Rascruce Caras Severin Garana Banat

Contact Cazare

Pagina Demonstrativa afacerea nu este promovata
Pentru promovare contacteaza-ne

TAXI in zona

taxi TAXI Caras Severin
Avem locul liber pentru promovare companie taxi pe judetul Caras Severin
contacteaza-ne pentru oferta promovare

Inchiriaza o masina

Inchiriaza o masina in judetul Caras Severin
LOCUL ESTE LIBER
promovare firma de inchiariat masini pe judetul Caras Severin
contacteaza-ne pentru oferta promovare

Agentie de Turism Caras Severin

Agentie turism Caras Severin
LOCUL ESTE LIBER
promovare agentie de turism pe judetul Caras Severin
contacteaza-ne pentru oferta promovare

download aplicatie gratuita android
download aplicatie gratuita ios

Cazare Pensiunea La Rascruce - Pensiuni Banat

Cazare Pensiunea La Rascruce: aceasta pagina este dedicata unitatii de cazare Pensiunea La Rascruce ce ofera cazare, este inscrisa pe hvp in categoria Pensiuni, zona turistica Banat, in judetul Caras Severin, localitatea Garana Comuna Brebu Nou,sat Garana nr. 95 A, jud. Caras-Severin

Descriere unitate cazare

Pensiunea se afla intr-o constructie noua, terminata in anul 1998. 
Cladirea are trei nivele in care se gasesc 12 camere spatioase, amenajate intr-un stil rustic, simple si confortabile.Exista camere cu 2,3 sau 4 paturi, unele cu vedere spre munte altele cu vedere spre sat.Balcoanele sunt si ele spatioase oferind o priveliste mirifica. Holurile hotelului ofera un spatiu propice pentru discutii. Grupurile sanitare sunt dotate cu dus, apa calda permanenta. Pe fiecare palier la 3 sau 4 camere este repartizata o baie. 
Mai exista o cladire in care se gaseste un club amenajat pentru diferite activitati de relaxare (jocuri, lectura, etc.), unde se pot tine si conferinte sau seminarii. Un alt mijloc de rasfat, oferit de pensiune este sauna de la parterul hotelului. Restaurantul se gaseste in alt corp al complexului, oferind un numar de 36 de locuri, iar pe timpul verii functioneaza si o terasa. Restaurantul este amenajat intr-un stil rustic care are darul de a va incanta privirea printr-o colectie de obiecte vechi, pline de semnificatie. Bucataria este traditional romaneasca. Cu un preaviz de 48 de ore se poate comanda aproape orice ( toate acestea datorita aprovizionarii care trebuie facuta din orasele mai mari). Specialitatile casei sunt ciorba de burta, gulas a la Gigi si pastrav afumat.
Intr-o zona splendida Barul este amenajat in acelasi stil rustic, avand 16 locuri. Sortimententele noastre fiind foarte variate, veti gasi cu singuranta ceva pe placul dumneavoastra.
Pe o latura a a versantului nordic al muntelui Semenic, asa cam pe la o altitudine de 1000 de metri, in jurul anilor 1830 au venit cateva familii din Klatau (Boemis) si au colonizat partea putin populata a muntilor Banatului. Locuitorii isi spuneau pemi. Acestia au infiintat satul Wolfsberg, acum numit Garana.
Emigrarea masiva inainte si dupa '89 a lasat gospodarii si chiar sate intregi pustii, spre bucuria noilor colonisti timisoreni si nu numai, care isi au resedinta de vara prin Garana, Brebul Nou, Valiug si Trei Ape.
Plecand dintre cosurile inca fumegande ale Resitei spre Valiug , sat si statiune de renume, ajungi la Garana, unde la o bifurcare de drumuri descoperim Hanul "La Rascruce".
Satul Garana, sau dupa numele sau original Wolfsberg (Muntele Lupului) se gaseste la o altitudine de aproximativ 1.000 m, mai exact va putem spune ca broasca de la usa bisericii se gaseste intocmai la altitudinea de 1.000 m si mai departe va putem recomanda aceasta biserica ca punct de atractie pentru prima dumneavoastra plimbare prin sat.
Fiind un sat de pemi care pentru perioade lungi au fost izolati pe varful muntelui, s-a dezvoltat un conservatorism puternic care ofera satului un aer deosebit din punct de vedere arhitectural. Majoritatea caselor sunt varuite in alb iar tamplaria este verde. Peisajul este unitar, ingrijit si superb.
Festivalul de Jazz de la Garana s-a nascut la initiativa unor iubitori ai muzicii de gen, prinsi in mrejele atmosferei si peisajelor din imprejurimi.
Spatiul familial al hanului “La Rascruce” a devenit contextul perfect pentru a gazdui un asemenea eveniment. Primiti cu ospitalitate, gulas la ceaun si multe povesti frumos depanate, amatorii si iubitorii muntelui si al jazzului se reintorc la han in fiercare an in numar tot mai mare.
In cei 10 ani de traditie, intamplarile de aici capata notorietatea unui festival international de jazz ( printre cele mai importante din tara) atragand nume mari din lumea jazzului, printre care se numara: - Mircea Tiberian, Harry Tavitean, Johnny Raducanu, Teodora Enache, Puiu Pascu, Anca Parghel, Ozana Barabancea, Eberhard Weber, Reto Weber, Aura Urziceanu, Mike Stern, Stanley Jordan, Jean-Luc Ponty si multi altii.