HVP Hoteluri Vile Pensiuni Cazare

Manastirea Govora

  • Biserici si Manastiri
  • Baile Govora
  • Valcea
  • Oltenia
Manastirea Govora Valcea Baile Govora Oltenia

Adresa Obiectiv Turistic

Judet - Localitate
Valcea - Baile Govora

TAXI in zona

taxi TAXI Valcea
Avem locul liber pentru promovare companie taxi pe judetul Valcea
contacteaza-ne pentru oferta promovare

Inchiriaza o masina

Inchiriaza o masina in judetul Valcea
LOCUL ESTE LIBER
promovare firma de inchiariat masini pe judetul Valcea
contacteaza-ne pentru oferta promovare

Agentie de Turism

Agentie turism Valcea
LOCUL ESTE LIBER
promovare agentie de turism pe judetul Valcea
contacteaza-ne pentru oferta promovare
Manastirea Govora: aceasta pagina prezinta o scurta descriere a obiectivului turistic Manastirea Govora, adaugat pe hvp in categoria Biserici si Manastiri, zona turistica Oltenia, in judetul Valcea, localitatea Baile Govora

Manastirea Govora Descriere

Manastirea Govora este un vechi asezamant monahal, amplasat la poalele dealului Cosul Mare, pe raza comunei Mihaesti, la 6 kilometri distanta de Baile Govora si la 18 kilometri de municipiul Ramnicu Valcea. Manastirea constituie un monument arhitectonic medieval de o rara frumusete.

Manastirea Govora este o manastire de maici cu hramul Adormirea Maicii Domnului, una dintre cele mai vechi manastiri din Tara Romaneasca, precum si un monument arhitectonic medieval de o rara frumusete.

Numele acestei manastiri - Govora - vine de la cuvantul slavon "gavariti", care se traduce "a vorbi", "a spune", sau "izvor", "murmur de izvor", ori din dialectul traco-dac, inseamnand "adancitura", vale cu multe izvoare.

Manastirea Govora - scurt istoric:

Ridicata partial in secolul al XIV-lea si al XV-lea, sub domnia lui Vlad Dracul, Manastirea Govora este una dintre cele mai vechi manastiri din Tara Romaneasca. Fiind pustiita de boierul Albu cel Mare, in vremea domniei lui Vlad Tepes (1448-1476), manastirea a fost refacuta de Vlad Calugarul si Radu cel Mare, intre anii 1492-1496.

Intre anii 1640-1645, domnitorul Matei Basarab repara in intregime manastirea, in vederea instalarii tiparnitei pe care i-o daruise, la cererea sa, cu mesteri cu tot, mitropolitul carturar, roman de origine, Sfantul Petru Movila de la Kiev.

Sfantul domnitor Constantin Brancoveanu, prin Ieromonahul Paisie, staretul manastirii Govora, face renovarea si completarea ansamblului monahal cu clopotnita si cladirile de pe latura stanga si de nord. Trapeza manastirii a fost adaugata complexului in anul 1775.

In data de 20 iulie 1959, regimul comunist, printr-un act arbitrar, modifica statutul Manastirii Govora, transformand-o in manastire de maici, prin aducerea aici a 21 de calugarite, de la Manastirea Bistrita de Valcea, in frunte cu stareta acestora, Evghenia Racovita (1959-1964).

Restaurat integral intre anii 1958-1969, ansamblul Manastirii Govora a suferit deteriorari in urma cutremurelor din anii 1977 si 1986, dupa care au inceput alte lucrari de renovare.