HVP Hoteluri Vile Pensiuni Cazare

Castelul Turnu Rosu

  • Castele, Cetati si Palate
  • Sibiu
  • Sibiu
  • Sibiu Marginimea Sibiului
Castelul Turnu Rosu Sibiu Sibiu Sibiu Marginimea Sibiului

Adresa Obiectiv Turistic

Judet - Localitate
Sibiu - Sibiu

TAXI in zona

taxi TAXI Sibiu
Avem locul liber pentru promovare companie taxi pe judetul Sibiu
contacteaza-ne pentru oferta promovare

Inchiriaza o masina

Inchiriaza o masina in judetul Sibiu
LOCUL ESTE LIBER
promovare firma de inchiariat masini pe judetul Sibiu
contacteaza-ne pentru oferta promovare

Agentie de Turism Sibiu

Agentie turism Sibiu
LOCUL ESTE LIBER
promovare agentie de turism pe judetul Sibiu
contacteaza-ne pentru oferta promovare
Castelul Turnu Rosu: aceasta pagina prezinta o scurta descriere a obiectivului turistic Castelul Turnu Rosu, adaugat pe hvp in categoria Castele, Cetati si Palate, zona turistica Sibiu Marginimea Sibiului, in judetul Sibiu, localitatea Sibiu

Castelul Turnu Rosu Descriere

Castelul Turnu Rosu se afla la intrarea in comuna Boita din judetul Sibiu. A fost ridicat de Maria Tereza a Austriei, chiar la fosta granita autro-ungara. Aceasta a semnat Ordinul Curtii de la Viena, care trebuia sa mute toate satele romanesti ce se aflau in calea colonistilor germani.
Castelul a fost ridicat intr-un loc in care a existat o falnica cetate dacica, ocupata de romani atunci cand au cotropit Dacia. Arheologii au gasit aici un ciocan din piatra slefuita, pe care l-au datat din epoca neolitica. Legenda spune ca si-a luat acest nume dupa o lupta din anul 1493, cand romanii si sasii au invins turcii, care se duceau spre Tara Romaneasca. Se spune ca zidurile castelului au fost vopsite cu sangele turcilor ucisi in batalie.
Castelul Turnu Rosu a fost o adevarata fortareata, avand in vedere timpurile deloc pasnice de atunci. A fost prevazut cu turnuri masive, cel mai de seama fiind turnul – locuinta, care are un plan rectangular si latura de 14 metri. Turnul a fost structurat pe patru etaje, fiecare avand ferestre inguste prin care sa se poata traga focuri de arma. Un al doilea turn a fost construit in secolul al XV-lea si se caracterizeaza prin forma hexagonala si latura de 7 metri. Acesta comunica direct, printr-un zid, cu turnul de la marginea drumului dintre Sibiu si Ramnicu Valcea. Totodata, sub turn existau cateva tuneluri care duceau spre varful muntelui si sub albia raului Olt – acestea aveau rolul de a ajuta femeile si copiii sa fuga din calea dusmanilor.
La bazele Castelului Turnu Rosu exista un cimitir, care iese in evidenta printr-o carte sculptata in piatra. Aici au fost ingropati sute de soldati ucisi in Primul Razboi Mondial, fie ca erau romani sau nemti. In dreapta cimitirului este ingropat un echipaj intreg al unui avion ce a fost doborat in cel de-al Doilea Razboi Mondial, ceea ce il face sa fie un cimitir al ostenilor din toate epocile.
Incepand cu anul 1917 si pana in 2003, Castelul Turnu Rosu a functionat ca orfelinat. La inceput era pentru copiii care au ramas fara parinti in timpul razboaielor, insa apoi au fost adusi orfani din toata tara. Dupa ce caminul de copii orfani a fost desfiintat, iar copiii au fost dusi in alte orfelinate, aici s-a inaugurat un spital de boli nervoase.
Desi este un veritabil monument istoric si unul dintre cele mai importante obiective turistice din aceasta zona a judetului Sibiu, Castelul Turnu Rosu nu a fost transformat in muzeu si nu este deschis publicului. Cei care trec pe aici trebuie sa se multumeasca doar cu a privi exteriorul si a-si imaginea istoria ascunsa de zidurile edificiului.

Recomandam urmatoarele unitati de cazare din zona selectata