HVP Hoteluri Vile Pensiuni Cazare

Biserica Sfantul Mihail Din Cluj

  • Biserici si Manastiri
  • Cluj Napoca
  • Cluj
  • Transilvania
Biserica Sfantul Mihail Din Cluj Cluj Cluj Napoca Transilvania

Adresa Obiectiv Turistic

Judet - Localitate
Cluj - Cluj Napoca

TAXI in zona

taxi TAXI Cluj
Avem locul liber pentru promovare companie taxi pe judetul Cluj
contacteaza-ne pentru oferta promovare

Inchiriaza o masina

Inchiriaza o masina in judetul Cluj
LOCUL ESTE LIBER
promovare firma de inchiariat masini pe judetul Cluj
contacteaza-ne pentru oferta promovare

Agentie de Turism

Agentie turism Cluj
LOCUL ESTE LIBER
promovare agentie de turism pe judetul Cluj
contacteaza-ne pentru oferta promovare
Biserica Sfantul Mihail Din Cluj: aceasta pagina prezinta o scurta descriere a obiectivului turistic Biserica Sfantul Mihail Din Cluj, adaugat pe hvp in categoria Biserici si Manastiri, zona turistica Transilvania, in judetul Cluj, localitatea Cluj Napoca

Biserica Sfantul Mihail Din Cluj Descriere

Biserica monumentală a fost construită pe locul vechii capele Sf.Iacob în perioada 1350-1437, în stil gotic. Altarul fost ridicat în jurul anului 1390.Nava are o lungime de 50 m, înălţimea pereţilor este de 20 m, iar turnul împreună cu crucea din turn are o înălţime de 80 m, care este cea mai mare înălţime de turn de biserică din Ardeal.Primul turn al bisericii a ars în anul 1698. În perioada 1742-1744 s-a construit un turn baroc, dar în urma unui trăsnet şi a unui cutremur trebuia demolat. Turnul actual a fost construit între 1837 şi 1862 în stil neogotic. În proiect erau două turnuri, dar s-a renunţat la această idee.

Numeroase restaurări au scos la iveală picturi murale din sec. al XV-lea. Ultima restaurare a bisericii a avut loc între anii 1957-1960.

De-a lungul timpului biserica a fost catolică, luterană, reformată, unitariană, iar în 1716 este retrocedată bisericii catolice. Aici au fost investiţi în funcţia de principele arealului János Zsigmod, Bocskai Istvan şi Gabor Bethlen.