HVP Hoteluri Vile Pensiuni Cazare

Pestera Popovat

  • Pesteri
  • Carasova
  • Caras Severin
  • Banat
Pestera Popovat Caras Severin Carasova Banat

Adresa Obiectiv Turistic

Judet - Localitate
Caras Severin - Carasova

TAXI in zona

taxi TAXI Caras Severin
Avem locul liber pentru promovare companie taxi pe judetul Caras Severin
contacteaza-ne pentru oferta promovare

Inchiriaza o masina

Inchiriaza o masina in judetul Caras Severin
LOCUL ESTE LIBER
promovare firma de inchiariat masini pe judetul Caras Severin
contacteaza-ne pentru oferta promovare

Agentie de Turism Caras Severin

Agentie turism Caras Severin
LOCUL ESTE LIBER
promovare agentie de turism pe judetul Caras Severin
contacteaza-ne pentru oferta promovare
Pestera Popovat: aceasta pagina prezinta o scurta descriere a obiectivului turistic Pestera Popovat, adaugat pe hvp in categoria Pesteri, zona turistica Banat, in judetul Caras Severin, localitatea Carasova

Pestera Popovat Descriere

Pestera Popovat face parte din complexul de pesteri prezente in Cheile Carasului, in Muntii Aninei din judetul Caras-Severin. Se situeaza pe raza localitatii Iabalcea (comuna Covasna), in apropierea Pesterii Comarnic. Are o lungime totala de 1.121 m. Marimea pesterii creste pe masura ce se avanseaza inauntrul ei, pornind de la o galerie de intrare ingusta, cu sali mari legate intre ele si culminand cu Sala Finala, lunga de 80 m, lata intre 10 si 20 m si cu o inaltime de pana la 20 m. Aceasta este si cea mai bogata in formatiuni calcaroase.

Intrarea este mica urmand o galerie de 10 m. scunda, care ajunge in “Sala cu Prabusiri”, continuata de galeria ” Drumul lui Adam “, aici gasindu-se o multitudine de speleoteme unele dintre ele din cauza proprilor greutati fiind prabusite pe planseul salii.
Din “Sala cu Prabusiri” se poate patrunde intr-o galerie larga si scunda in “Sala Inferioara”unde la viituri se formeaza un splendid lac subteran.

Tot din “Sala cu Prabusiri” mergand taras printr-o galerie ingusta ajungem in “Sala cu Oase” ce adaposteste in afara de oasele de lilieci, rozatoare si ursus speleus o multime de speleoteme.

In continuare se trece prin galerii stramte ajungand in “Sala Mica”, “Sala Tripla” si “Sala cu Argila”. Din “Sala cu Argila” porneste o galerie mare care dupa 100 m se ajunge in “Sala Finala” impresionata prin dimensiuni. Aici isi etaleaza frumusetea stalactitele cu ramificatii, stalacmite, stalactite fistulare, mici helictite, coloane, gururi, etc. Din aceasta sala se porneste o ultima galerie, “Galeria Emilian Cristea”, scurta, ce se termina in impenetrabil.

Ramasitele din “Sala cu Oase” arata ca pestera a fost populata de 8 specii dintre care unele foarte rare in Romania: Myotis becksteini si Eptesicus nilssoni. Sapaturile din etajul fosil au scos la iveala resturi de Ursus Speleus si ale unui rozator fosil Cricetulus migratorius.