HVP Hoteluri Vile Pensiuni Cazare

Cheile Carasului

  • Chei si Defilee
  • Carasova
  • Caras Severin
  • Banat
Cheile Carasului Caras Severin Carasova Banat

Adresa Obiectiv Turistic

Judet - Localitate
Caras Severin - Carasova

TAXI in zona

taxi TAXI Caras Severin
Avem locul liber pentru promovare companie taxi pe judetul Caras Severin
contacteaza-ne pentru oferta promovare

Inchiriaza o masina

Inchiriaza o masina in judetul Caras Severin
LOCUL ESTE LIBER
promovare firma de inchiariat masini pe judetul Caras Severin
contacteaza-ne pentru oferta promovare

Agentie de Turism Caras Severin

Agentie turism Caras Severin
LOCUL ESTE LIBER
promovare agentie de turism pe judetul Caras Severin
contacteaza-ne pentru oferta promovare
Cheile Carasului: aceasta pagina prezinta o scurta descriere a obiectivului turistic Cheile Carasului, adaugat pe hvp in categoria Chei si Defilee, zona turistica Banat, in judetul Caras Severin, localitatea Carasova

Cheile Carasului Descriere

Cheile Carasului au statut de rezervatie naturala in cadrul Parcul National Semenic – Cheile Carasului din care fac parte.

Cheile sunt taiate de principalul rau, Caras, care a macinat piatra calcaroasa pe o lungime de 19 kilometri. Rezultatul acestui fenomen este unul dintre cele mai frumoase si mai salbatice peisaje de acest gen din tara. Tot apa este creatoarea nenumaratelor pesteri din zona.

Cheile au aspect de canion si se situeaza pe locul doi din Romania, ca lungime.

Cheile au o adancime de 200 m si o lungime de 19 km (din care aproximativ 10 km vizitabili) si sunt remarcabile datorita versantilor cu pereti calcarosi, vegetatiei abundente, grohotisurilor, izvoarelor carstice, precum si datorita celor peste 500 de pesteri si avene (cateva exemple edificatoare, in acest sens, sunt Pestera Tolosu, situata la intrarea in Cheile Carasului, Pestera Racovita, cunoscuta pentru formatiunile stalactitice si stalagmitice spectaculoase, si pestera Liliecilor a carei intrare are un contur similar cu cel al continentului african).

Accesul se face cu mijloace auto, pe drumul judetean Resita – Anina, pana in dreptul localitatii Carasova. La intrare in localitate, se coboara sub viaduct si se urmeaza poteca marcata, pe versantul stang al raului Caras.