HVP Hoteluri Vile Pensiuni Cazare

Biserica Sfantul Ioan Botezatorul Din Caransebes

  • Biserici si Manastiri
  • Caransebes
  • Caras Severin
  • Banat
Biserica Sfantul Ioan Botezatorul Din Caransebes Caras Severin Caransebes Banat

Adresa Obiectiv Turistic

Judet - Localitate
Caras Severin - Caransebes

TAXI in zona

taxi TAXI Caras Severin
Avem locul liber pentru promovare companie taxi pe judetul Caras Severin
contacteaza-ne pentru oferta promovare

Inchiriaza o masina

Inchiriaza o masina in judetul Caras Severin
LOCUL ESTE LIBER
promovare firma de inchiariat masini pe judetul Caras Severin
contacteaza-ne pentru oferta promovare

Agentie de Turism Caras Severin

Agentie turism Caras Severin
LOCUL ESTE LIBER
promovare agentie de turism pe judetul Caras Severin
contacteaza-ne pentru oferta promovare
Biserica Sfantul Ioan Botezatorul Din Caransebes: aceasta pagina prezinta o scurta descriere a obiectivului turistic Biserica Sfantul Ioan Botezatorul Din Caransebes, adaugat pe hvp in categoria Biserici si Manastiri, zona turistica Banat, in judetul Caras Severin, localitatea Caransebes

Biserica Sfantul Ioan Botezatorul Din Caransebes Descriere

Biserica, ridicată în anii 1770-1780, a fost sfinţită la 11 mai 1781 de către episcopul Caransebeşului şi Vârşeţului Vichentie Popoviciu - conform inscripţiei ce se află în biserică. Zugrăvirea s-a făcut ceva mai târziu, în 1787, în stil neobizantin, de către doi zugravi şi un ucenic, toţi cunoscuţi doar după prenumele Ion. Pardoseala bisericii a fost din piatră combinată cu mozaic. Biserica a avut şi trei clopote turnate în Timişoara la 1790 şi 1791 şi, respectiv, în Graz la 1796. În timpul incursiunii turceşti din 1788, biserica a suferit grave stricăciuni ale zugrăvelii şi altarului, întrucât se pare că trupele turceşti au folosit biserica drept reşedinţă de campanie în timpul operaţiunilor militare. După pagubele suferite, s-au început lucrări de reparare şi renovare ce s-au terminat în 18 octombrie 1808, cheltuielile fiind acoperite de către comerciantul local Manoilă Stancovici şi soţia acestuia, Marta. Aceste date sunt consemnate în inscripţia lăcaşului sfânt. În 1855 turnul s-a acoperit cu tablă de cupru, iar învelitoarea a fost înlocuită cu tinichea. O nouă reparaţie capitală s-a făcut bisericii în 1927 cu sprijinul arhitectului Ioan Precop şi a fiului acestuia. Biserica s-a rezugrăvit pe exterior şi s-a refăcut şarpanta şi învelitoarea turnului de către dulgherul Dimitrie Călţun.
De asemenea, în anul 1960 picturile şi zugrăveala bisericii au fost reîmprospătate de pictorul Petru Lazăr şi de meşterii zugravi Dimitrie Călina şi Nicolae Ambruş, iar învelitoarea de tablă a fost şi ea înlocuită.