HVP Hoteluri Vile Pensiuni Cazare

Avenul Din Grind

  • Parcuri si Rezervatii Naturale
  • Dimbovicioara
  • Arges
  • Muntenia
Avenul Din Grind Arges Dimbovicioara Muntenia

Adresa Obiectiv Turistic

Judet - Localitate
Arges - Dimbovicioara

TAXI in zona

taxi TAXI Arges
Avem locul liber pentru promovare companie taxi pe judetul Arges
contacteaza-ne pentru oferta promovare

Inchiriaza o masina

Inchiriaza o masina in judetul Arges
LOCUL ESTE LIBER
promovare firma de inchiariat masini pe judetul Arges
contacteaza-ne pentru oferta promovare
Avenul Din Grind: aceasta pagina prezinta o scurta descriere a obiectivului turistic Avenul Din Grind, adaugat pe hvp in categoria Parcuri si Rezervatii Naturale , zona turistica Muntenia, in judetul Arges, localitatea Dimbovicioara

Avenul Din Grind Descriere

Avenul este situat pe clina sudica a Pietrei Craiului, la 2 km sud de refugiul Grind, sub limita superioara a padurii, la 1700 m alt.Avenul, sapat in "conglomeratele de Bucegi', se desfasoara aproape vertical pe o adincime de 110 m. La adancimile de 25 m, 45 m, 70 m si 90 m se gasesc mici platforme reprezentand capete de strat mai proeminente ale conglomeratelor. Baza avenului este alcatuita dintr-o sala slab concretionata avand diametrul de 20 m si planseul acoperit cu prabusiri din tavan si cu sfaramaturi provenite de la suprafata. In partea de sud-vest se patrunde intr-o a doua sala, in care se atinge adancimea maxima a avenului (-116 m).
Datorita dezvoltarii verticale, temperatura aerului in partea inferioara a avenului este in general scazuta (2°-6°C) si se mentine asa tot timpul anului, fiind mai coborata in perioada rece (noiembrie-mai).
Avenul din Grind a fost creat de apele de infiltratie, care au largit sistemul de diaclaze ce afecteaza conglomeratele de Bucegi. Este unul dintre putinele goluri verticale de amploare dezvoltate in conglomerate, roca in general mai putin carstificabila.
Exploatarea acestui aven ofe posibilitatea studierii unui interesant profil geologic pe 110 m adancime, in care se poate urmari tectonica si stratigrafia acestui sector al Pietrei Craiului.
Avenul poate fi vizitat numai in perioada de vara, cu urmatorul echipament: salopeta, bocanci, casca de protectie, 110 m scara speologica, 2 corzi (de 80 m si 40 m), pitoane, carabiniere.