HVP Hoteluri Vile Pensiuni Cazare

Manastirea Ramet

  • Biserici si Manastiri
  • Ramet
  • Alba
  • Muntii Apuseni
Manastirea Ramet Alba Ramet Muntii Apuseni

Adresa Obiectiv Turistic

Judet - Localitate
Alba - Ramet

TAXI in zona

taxi TAXI Alba
Avem locul liber pentru promovare companie taxi pe judetul Alba
contacteaza-ne pentru oferta promovare

Inchiriaza o masina

Inchiriaza o masina in judetul Alba
LOCUL ESTE LIBER
promovare firma de inchiariat masini pe judetul Alba
contacteaza-ne pentru oferta promovare

Agentie de Turism Alba

Agentie turism Alba
LOCUL ESTE LIBER
promovare agentie de turism pe judetul Alba
contacteaza-ne pentru oferta promovare
Manastirea Ramet: aceasta pagina prezinta o scurta descriere a obiectivului turistic Manastirea Ramet, adaugat pe hvp in categoria Biserici si Manastiri, zona turistica Muntii Apuseni, in judetul Alba, localitatea Ramet

Manastirea Ramet Descriere

Mănăstirea Râmeţ, de pe valea Mănăstirii este una dintre cele mai vechi aşezăminte ortodoxe din Transilvania, se pare ca a fost construită înainte de 1377, de când este datată o pictură murală. A avut o istorie zbuciumată, dacă nu tunurile, atunci focul, dacă nu focul atunci apa distrugea micuţa biserică. În perioada 1926-1930 a stat 4 ani îngropată în mâl şi pietre, până la înălţimea de 1,60m, urmare revărsăriilor pârâului Pleaşa. La inundaţii mai adăugându-se şi efectele apelor freatice pictura interioară a fost distrusă până la înălţimea de 1,50-1,60 m.

În 1988 pentru a salva biserica, a fost ridicată cu 2,08 m. Restauratorii au descoperit ca în interior sunt 9 straturi de pictură murală, cele mai vechi de la începutul secolului XIV. Nici viaţa monahală nu a fost continuă. Din cauza participării la răscoala Horia, Cloşca şi Crişan, Curtea de la Viena a intrezis pe o perioadă de 7 ani chiar şi reconstrucţia mănăstirii, iar viaţa monahală doar în 1940 a început să funcţioneze.....până în 1959, când măicuţele au fost alungate de comunişti.


Home
România
Imprejurimi
DN14b
Forum
Afaceri
Folclor
EN
HU
GPS: 46.30153 N, 23.52073 EVezi pe hartaMănăstirea RâmeţDrumuri > DN14bMănăstirea Râmeţ, de pe valea Mănăstirii este una dintre cele mai vechi aşezăminte ortodoxe din Transilvania, se pare ca a fost construită înainte de 1377, de când este datată o pictură murală. A avut o istorie zbuciumată, dacă nu tunurile, atunci focul, dacă nu focul atunci apa distrugea micuţa biserică. În perioada 1926-1930 a stat 4 ani îngropată în mâl şi pietre, până la înălţimea de 1,60m, urmare revărsăriilor pârâului Pleaşa. La inundaţii mai adăugându-se şi efectele apelor freatice pictura interioară a fost distrusă până la înălţimea de 1,50-1,60 m.În 1988 pentru a salva biserica, a fost ridicată cu 2,08 m. Restauratorii au descoperit ca în interior sunt 9 straturi de pictură murală, cele mai vechi de la începutul secolului XIV. Nici viaţa monahală nu a fost continuă. Din cauza participării la răscoala Horia, Cloşca şi Crişan, Curtea de la Viena a intrezis pe o perioadă de 7 ani chiar şi reconstrucţia mănăstirii, iar viaţa monahală doar în 1940 a început să funcţioneze.....până în 1959, când măicuţele au fost alungate de comunişti.Ele s-au strâns la Aiud, unde au organizat o secţie de covoare. În 1969 li s-a permis să se întoarcă la mănăstire dar în civil, şi sa facă o secţie puternică de covoare. În 1972 a fost redeschisă mănăstirea şi lângă secţia de covoare s-au deschis şi altele: broderie, tricotaje, brutărie, şcoală, bibliotecă, cabinet medical şi chiar şi un muzeu, cu numeroase obiecte vechi, tablouri, icoane şi chiar şi o colecţie etnografică.

Mănăstirea este locul a numeroase simpozioane, iar covoarele ţesute sau persane broderiile şi veşmintele preoteşti brodate cu fir de aur şi argint sunt cunoscute în ţară şi în străinătate. În 1973 a fost construită o şcoală pentru copii moţilor de pe vale, iar din 1995 mănăstirea a luat 10 fetiţe de la o şcoală ajutătoare ca să fie crescute şi educate de măicuţe. În perioada 1982-1988 a fost construită o nouă biserică.

Recomandam urmatoarele unitati de cazare din zona selectata