HVP Hoteluri Vile Pensiuni Cazare

Herghelia Lucina

  • Centru de Echitatie
  • Suceava
  • Suceava
  • Moldova
Herghelia Lucina Suceava Suceava Moldova

Adresa Obiectiv Turistic

Judet - Localitate
Suceava - Suceava

TAXI in zona

taxi TAXI Suceava
Avem locul liber pentru promovare companie taxi pe judetul Suceava
contacteaza-ne pentru oferta promovare

Inchiriaza o masina

Inchiriaza o masina in judetul Suceava
LOCUL ESTE LIBER
promovare firma de inchiariat masini pe judetul Suceava
contacteaza-ne pentru oferta promovare

Agentie de Turism

Agentie turism Suceava
LOCUL ESTE LIBER
promovare agentie de turism pe judetul Suceava
contacteaza-ne pentru oferta promovare
Herghelia Lucina: aceasta pagina prezinta o scurta descriere a obiectivului turistic Herghelia Lucina, adaugat pe hvp in categoria Centru de Echitatie, zona turistica Moldova, in judetul Suceava, localitatea Suceava

Herghelia Lucina Descriere

De la infiintarea ei si pana in anul 1914, herghelia a apartinut imperiului Austro-Ungar, impreuna cu herghelia Radauti.
In anul 1875 din motive necunoscute, herghelia este desfiintata, insa datorita cererilor armatei, ea a fost reinfiintata in anul 1877, avand un nucleu de reproductie format din zece iepe cumparate de la populatia din zona, si armasarul Stirbu achizitionat din catunul cu acelasi nume.
Dupa reinfiintare, efectivul matca a crescut simtitor, ajungand in anul 1891 la 71 de capete. Evolutia rasei hutul a inregistrat progrese deosebite in Herghelia Lucina pana anul 1914, in luna august, cand din cauza razboiului herghelia a fost evacuata din Bucovina in Austria
Dupa terminarea razboiului, statul roman datorita statutului pe care l-a avut in razboi, a fost invitat la ultima licitatie organizata de statul austriac (la Viena), in anul 1919 de unde a cumparat o parte din materialul de reproductie al fostei herghelii Radauti, printre care si un numar redus de iepe si armasari de rasa Hutul, proveniti din Herghelia Lucina. Astfel, la 29 iulie 1919, s-au adus la Radauti 150 de capete de armasari si iepe de reproductie.
A urmat apoi o perioada de organizare a hergheliilor Radauti si Lucina pana in anul 1922, cand nucleul de baza rasei hutu era compus din 26 de iepe.
La 10 martie 1944 din cauza celui de-al doilea razboi mondial, efectivul iepe mame, armasari pepinieri precum si o parte din tineretul hergheliei Lucina a fost evacuat la Sambata de Jos, la poalele muntlor Fagaras.