HVP Hoteluri Vile Pensiuni Cazare

Muzeul Cinegetic Posada

  • Muzeu
  • Sinaia
  • Prahova
  • Valea Prahovei
Muzeul Cinegetic Posada Prahova Sinaia Valea Prahovei

Adresa Obiectiv Turistic

Judet - Localitate
Prahova - Sinaia

TAXI in zona

taxi TAXI Prahova
Avem locul liber pentru promovare companie taxi pe judetul Prahova
contacteaza-ne pentru oferta promovare

Inchiriaza o masina

Inchiriaza o masina in judetul Prahova
LOCUL ESTE LIBER
promovare firma de inchiariat masini pe judetul Prahova
contacteaza-ne pentru oferta promovare

Agentie de Turism Prahova

Agentie turism Prahova
LOCUL ESTE LIBER
promovare agentie de turism pe judetul Prahova
contacteaza-ne pentru oferta promovare
Muzeul Cinegetic Posada: aceasta pagina prezinta o scurta descriere a obiectivului turistic Muzeul Cinegetic Posada, adaugat pe hvp in categoria Muzeu, zona turistica Valea Prahovei, in judetul Prahova, localitatea Sinaia

Muzeul Cinegetic Posada Descriere

Muzeul cinegetic al Carpatilor, Posada este o sectie a muzeului Peles, deschis la 20 noiembrie 1996. Este destinat vanatorii si are o colectie valoroasa de trofee, medaliate in tara si peste hotare.

Muzeul prezinta in mod sistematic potentialul cinegetic al Carpatilor Romanesti. Sunt expusi mai intai bourul si zimbrul, specii disparute din mediul natural, dar figurate pe stema Moldovei, fapt care atesta prezenta lor in padurile carpatice, la mijlocul secolului al XIV-lea. Exemplare de zimbru se mai pastreaza astazi numai in rezervatii.

Sunt prezentate, in continuare, capra neagra - caracteristica piscurilor stancoase, cerbul, cerbul lopatar, capriorul si muflonul, rar intalnit astazi la noi, mistretul, rasul, lupul si ursul brun, acesta din urma constituind faima Carpatilor Romanesti.

Speciile amintite (exemplare impaiate) sunt infatisate in mediul lor natural, prin intermediul dioramelor (aidoma celor de la Muzeul Antipa din Bucuresti). Harti speciale prezinta aria de repartitie a fiecarei specii, iar in unele cazuri si toponimele derivate din numele lor popular, pe teritoriul Romaniei. Tot prin intermediul hartilor sunt infatisate locurile unde s-au gasit fosile apartinand stramoćilor speciilor respective.

Sunt expuse si stemele judetelor Romaniei (15 la numar) in care sunt figurate specii cinegetice, steme ce arata ca vanatoarea a fost una din preocuparile traditionale ale poporului nostru.

Seria exponatelor se incheie cu pasari rapitoare si de interes cinegetic: bufnita, corbul, dropia, cocosul de munte, fazanul si cateva pasari de apa, caracteristice Deltei Dunarii.

Cateva grafice pun in evidenta ciclul natural al rutului (imperecherii) mamiferelor, pe luni si specii si ciclul anual al fatarii lor. De asemenea, un grafic indica etalarea faunei cinegetice in raport cu inaltimea reliefului si respectiv, cu variatia asociatiilor vegetale.

Recomandam urmatoarele unitati de cazare din zona selectata