HVP Hoteluri Vile Pensiuni Cazare

Cetatea Medievala A Severinului

  • Castele, Cetati si Palate
  • Drobeta Turnu Severin
  • Mehedinti
  • Oltenia
Cetatea Medievala A Severinului Mehedinti Drobeta Turnu Severin Oltenia

Adresa Obiectiv Turistic

Judet - Localitate
Mehedinti - Drobeta Turnu Severin

TAXI in zona

taxi TAXI Mehedinti
Avem locul liber pentru promovare companie taxi pe judetul Mehedinti
contacteaza-ne pentru oferta promovare

Inchiriaza o masina

Inchiriaza o masina in judetul Mehedinti
LOCUL ESTE LIBER
promovare firma de inchiariat masini pe judetul Mehedinti
contacteaza-ne pentru oferta promovare

Agentie de Turism

Agentie turism Mehedinti
LOCUL ESTE LIBER
promovare agentie de turism pe judetul Mehedinti
contacteaza-ne pentru oferta promovare
Cetatea Medievala A Severinului: aceasta pagina prezinta o scurta descriere a obiectivului turistic Cetatea Medievala A Severinului, adaugat pe hvp in categoria Castele, Cetati si Palate, zona turistica Oltenia, in judetul Mehedinti, localitatea Drobeta Turnu Severin

Cetatea Medievala A Severinului Descriere

Cetatea Medievala a Severinului, este situata in Parcul Dragalina din orasul Drobeta Turnu-Severin, judetul Mehedinti.
Pe baza unor documentare, cetatea s-a construit in secolul al XIII-lea pana in anul 1524, cand a fost distrusa de atacurile turcilor. In anul 1247, regatul maghiar a adus in tara Cavalerii Ioaniti, acestia lasandu-le lor resedinta la Severin, unde vor construi mi tarziu cetatea Severinului. Cavalerii se retrag in anul 1259, astfel a ajuns cetatea sa ramana in bataia tunurilor turcilor, tatarilor si bulgarilor care doreau sa treaca Dunarea.
Este asezata intr-un loc strategic, in tot Evul Mediu fiind cea mai importanta cetate din zona. A jucat rolul unei porti ce face legatura intre Europa Apuseana si Europa Rasariteana, timp de trei secole. Cetatea era inconjurata de un sant si existau doua incinte, una interioara, iar a doua exterioara, astazi aflanduse numai ruine in acelasi loc. Se mai pastreaza un singur perete din turnul care se afla in partea de nord-est, acesta ajungand la o inaltime de aproximativ trei etaje. O poarta s-a aflat in coltul sud-estic al cetatii. Grosimea zidurilor incintei variaza intre doi si patru metri.
Cand voievodatele valahe si regatul ungar s-au format, cetatea constituind atunci prilejul razboiului purtat intre voievozii olteni si unguri, razboi ce a fost incheiat la Posada.
Din municipiul Bucuresti, puteti ajunge la Drobeta Turnu-Severin, pe traseul: Bucuresti, Targoviste, Pitesti, Targu Jiu (unde puteti vizita si ansamblul monumental Constantin Brancusi format din Masa tacerii, Poarta sarutului si Coloana infinitului) si Drobeta Turnu-Severin, plin de privelisti incantatoare si o multime de obiective turistice. Veti parcurge aproximativ 380 km urmarind traseul de mai sus, 562 km de la Constanta, 615 km de la Iasi.
In judetul Mehedinti puteti vizita si Manastirea Vodita, Portile de Fier, Podul lui Traian, Podul lui Dumnezeu si multe altele.

Recomandam urmatoarele unitati de cazare din zona selectata