HVP Hoteluri Vile Pensiuni Cazare

Palatul Barbu Stirbei

  • Castele, Cetati si Palate
  • Buftea
  • Ilfov
  • Muntenia
Palatul Barbu Stirbei Ilfov Buftea Muntenia

Adresa Obiectiv Turistic

Judet - Localitate
Ilfov - Buftea

TAXI in zona

taxi TAXI Ilfov
Avem locul liber pentru promovare companie taxi pe judetul Ilfov
contacteaza-ne pentru oferta promovare

Inchiriaza o masina

Rent a Car
Telefon
0732399370
Telefon
0742923150
Website
Facebook

Agentie de Turism

Agentie turism Ilfov
LOCUL ESTE LIBER
promovare agentie de turism pe judetul Ilfov
contacteaza-ne pentru oferta promovare
Palatul Barbu Stirbei : aceasta pagina prezinta o scurta descriere a obiectivului turistic Palatul Barbu Stirbei , adaugat pe hvp in categoria Castele, Cetati si Palate, zona turistica Muntenia, in judetul Ilfov, localitatea Buftea

Palatul Barbu Stirbei Descriere

Palatul Stirbei construit in stil neoclasic in anul 1835, dupa planurile arhitectului francez Sanjuand, este un edificiu elegant cu elemente grecesti, ce a apartinut o vreme si familiei princiare Stirbei. Constructia a fost inceputa in 1850 de Barbu Dimitrie Stirbei (domnitorul Tarii Romanesti) si a fost terminata in anul 1863 de fiul acestuia, Alexandru Barbu Stirbei.A functionat ca resedinta a unor personalitati proeminente: familia regala, precum si ministrii romani si straini, diplomati, personalitati ale stiintei si culturii, mari latifundiari, oameni de afaceri, bancheri.
Tot aici s-a semnat Tratatul preliminar de Pace din martie 1918. In prezent cladirea adaposteste Muzeul Ceramicii si Sticlei.Langa edificiu se afla capela familiei construita între anii 1850-1890, realizata in stil neogotic, avand scara de acces din marmura alba de Carrara. Pictura capelei Palatului Stirbei este semnata de celebrul Gheorghe Tattarescu. Singura pictura care s-a pastrat este “Maica Domnului cu Isus în brate”. In interior sunt inmormantati domnitorul Barbu Dimitrie Stirbei, printul Barbu Alexandru Stirbei, precum si rude ale acestora.