HVP Hoteluri Vile Pensiuni Cazare

Parcul Natural Lunca Joasa A Prutului Inferior

  • Parcuri si Rezervatii Naturale
  • Galati
  • Galati
  • Moldova
Parcul Natural Lunca Joasa A Prutului Inferior Galati Galati Moldova

Adresa Obiectiv Turistic

Judet - Localitate
Galati - Galati

TAXI in zona

taxi TAXI Galati
Avem locul liber pentru promovare companie taxi pe judetul Galati
contacteaza-ne pentru oferta promovare

Inchiriaza o masina

Inchiriaza o masina in judetul Galati
LOCUL ESTE LIBER
promovare firma de inchiariat masini pe judetul Galati
contacteaza-ne pentru oferta promovare

Agentie de Turism

Agentie turism Galati
LOCUL ESTE LIBER
promovare agentie de turism pe judetul Galati
contacteaza-ne pentru oferta promovare
Parcul Natural Lunca Joasa A Prutului Inferior: aceasta pagina prezinta o scurta descriere a obiectivului turistic Parcul Natural Lunca Joasa A Prutului Inferior, adaugat pe hvp in categoria Parcuri si Rezervatii Naturale , zona turistica Moldova, in judetul Galati, localitatea Galati

Parcul Natural Lunca Joasa A Prutului Inferior Descriere

Parcul Natural Lunca Joasă a Prutului Inferior este o arie naturală protejată cu regim de rezervație cu o suprafață de 8247 ha, constituită prin apariția H.G. 2151/2004 în scopul protecției și conservării biodiversității din lunca inundabilă a râului Prut.

Importanța ecologică acestui parc, rezultă prin caracterul de poartă de intrare în Rezervația Biosferei Delta Dunării a părții terminale a râului Prut, respectiv prin specificitatea de traseu a trei coridoare majore de migrație a păsărilor care clocesc pe teritoriul Eurasiei - traseul East Elbic (pe tot traseul raului Prut), traseul Carpatic (care se regăsește de-a lungul râului Siret) și traseul Pontic (spre nordul continentului european) [2].
Teritoriul parcului exceptând Lacul Brateș, a fost declarat Sit de Importanță Comunitară (SCI) ROSCI0105, ca parte integrantă a rețelei ecologice europene Natura 2000, prin Ordinul Ministerului Mediului și Dezvoltării Durabile, nr. 1964 din 13.12.2007, iar întreg teritoriul parcului a fost desemnat prin Hotărârea de Guvern nr. 1284/24.10.2007[3] și ca Arie Specială de Protecție Avifaunistică (SPA) în cadrul rețelei ecologice europene Natura 2000.

Recomandam urmatoarele unitati de cazare din zona selectata