HVP Hoteluri Vile Pensiuni Cazare

Muzeul De Istorie Nationala Si Arheologie Din Constanta

  • Muzeu
  • Constanta
  • Constanta
  • Dobrogea
Muzeul De Istorie Nationala Si Arheologie Din Constanta Constanta Constanta Dobrogea

Adresa Obiectiv Turistic

Judet - Localitate
Constanta - Constanta

TAXI in zona

taxi TAXI Constanta
Avem locul liber pentru promovare companie taxi pe judetul Constanta
contacteaza-ne pentru oferta promovare

Inchiriaza o masina

Inchiriaza o masina in judetul Constanta
LOCUL ESTE LIBER
promovare firma de inchiariat masini pe judetul Constanta
contacteaza-ne pentru oferta promovare

Agentie de Turism

Agentie turism Constanta
LOCUL ESTE LIBER
promovare agentie de turism pe judetul Constanta
contacteaza-ne pentru oferta promovare
Muzeul De Istorie Nationala Si Arheologie Din Constanta: aceasta pagina prezinta o scurta descriere a obiectivului turistic Muzeul De Istorie Nationala Si Arheologie Din Constanta, adaugat pe hvp in categoria Muzeu, zona turistica Dobrogea, in judetul Constanta, localitatea Constanta

Muzeul De Istorie Nationala Si Arheologie Din Constanta Descriere

Muzeul de istorie nationala si arheologie Constanta este inaugurat la 25 decembrie 1977, in fosta Primarie a Municipiului. Are un patrimoniu de peste 430.000 de obiecte a caror tipologie diversificata surprinde profilul asezarii de-a lungul secolelor, din erele preistorice pana in anul 1940, atestand fapte, evenimente, portrete de personalitati care dau continut memoriei orasului.

Piatra fundamentala a cladirii muzeului a fost pusa in anul 1911. Ea s-a construit in mai multe etape (1911-1913; 1914; definitivandu-se in anii 1919-1921). In iulie 1921 s-a mutat Primaria. In anul 1977 cladirea a fost destinata muzeului in forma actuala.

Este o constructie masiva, proiectata de unul dintre elevii scolii de arhitectura a lui Ion Mincu. Stilul brancovenesc se regaseste in loggia caracteristica de pe frontonul mare, in holul cu deschidere larga, sprijinita pe coloanele groase, iar in exterior prin ferestrele mici, inguste de la etajul al treilea.

Prezentand succint salile importantului obiectiv cultural-stiintific, se impune de la inceput precizarea de ordin metodologic ca muzeul constantean are - spre deosebire de institutiile similare din celelalte judete ale tarii - o mult largita arie tematica nationala, pornindu-se de la premisa ca zecile de mii de turisti straini ce-i trec pragul annual trebuie familiarizati cu dominantele nationale ale istoriei Romaniei, in care sunt integrate, desigur, si contributiile materiale si spirituale ale oamenilor pamantului romanesc dintre Dunare si Mare.