HVP Hoteluri Vile Pensiuni Cazare

Cascada Bigar

  • Cascade
  • Bigar
  • Caras Severin
  • Banat
Cascada Bigar Caras Severin Bigar Banat

Adresa Obiectiv Turistic

Judet - Localitate
Caras Severin - Bigar
Adresa
Bigar Caras Severin

TAXI in zona

taxi TAXI Caras Severin
Avem locul liber pentru promovare companie taxi pe judetul Caras Severin
contacteaza-ne pentru oferta promovare

Inchiriaza o masina

Inchiriaza o masina in judetul Caras Severin
LOCUL ESTE LIBER
promovare firma de inchiariat masini pe judetul Caras Severin
contacteaza-ne pentru oferta promovare

Agentie de Turism Caras Severin

Agentie turism Caras Severin
LOCUL ESTE LIBER
promovare agentie de turism pe judetul Caras Severin
contacteaza-ne pentru oferta promovare
Cascada Bigar: aceasta pagina prezinta o scurta descriere a obiectivului turistic Cascada Bigar, adaugat pe hvp in categoria Cascade, zona turistica Banat, in judetul Caras Severin, localitatea Bigar Bigar Caras Severin

Cascada Bigar Descriere

 Cascada Bigar, care se afla pe Valea Minisului, in Muntii Aninei, judetul Caras Severin.Aspectul inedit este dat de inaltimea de 7 metri de la care curge apa, direct pe un bloc de tuf calcaros.Zona izvorul sau Izbucului Bigar este inclusa din anul 2000 in Parcul National Cheile Nerei-Beusnita.Izvorul este alimentat de un curs de apa subteran, care strabate pestera Bigar din Muntii Aninei.


Dupa aproximativ 200 de metri, apa izvorului se varsa in raul Minis, de pe un prag stancos, formand cascada de tuf calcalor, ce poata numele de Cascada Bigar.In acesta zona se afla si un popas turistic, aflat chiar pe paralela 45 si semnalizat cu un indicator special.Localitatea Bigar este situata sudul Banatului, face parte din comuna Berzasca, amplasata intre orasele Moldova Noua si Orsova.


Fiind o localitate de dimensiuni mici, oferta de cazare din zona este modesta, turistii care se aventureaza aici fiind nevoiti sa se rezume la cateva vile sau pensiuni agroturistice.In localitatea Bigar, accesul se face doar cu autoturismul, pe un drum comunal care se desprinde din DN 57, aproape de localitatea Cozia.


Conform izvoarelor istorice, satul Bigar a fost intemeiat in anul 1827, pe vremea aceea purtand numele de Schnelleruhe. Acest nume provine de la generalul Andreas Schnelle, care a poposit in acea zona.