HVP Hoteluri Vile Pensiuni Cazare

Palatul Cantacuzino

  • Muzeu
  • Bucuresti
  • Bucuresti
  • Muntenia
Palatul Cantacuzino Bucuresti Bucuresti Muntenia

Adresa Obiectiv Turistic

Judet - Localitate
Bucuresti - Bucuresti

TAXI in zona

taxi TAXI Bucuresti
Avem locul liber pentru promovare companie taxi pe judetul Bucuresti
contacteaza-ne pentru oferta promovare

Inchiriaza o masina

Rent a Car
Telefon
0742923150
Telefon
0732399370
Website
Facebook

Agentie de Turism

Agentie turism Bucuresti
LOCUL ESTE LIBER
promovare agentie de turism pe judetul Bucuresti
contacteaza-ne pentru oferta promovare
Palatul Cantacuzino: aceasta pagina prezinta o scurta descriere a obiectivului turistic Palatul Cantacuzino, adaugat pe hvp in categoria Muzeu, zona turistica Muntenia, in judetul Bucuresti, localitatea Bucuresti

Palatul Cantacuzino Descriere

Palatul Cantacuzino se regaseste pe bulevardul Calea Victoriei, unul din cele mai vechi bulevarde din Bucuresti. Palatul a fost construit la inceputul secolului al XX lea, in stil baroc, urmarindu-se planurile arhitectului I.D.Berindei. A fost construit dupa planurile arhitectului Ion D. Berindey in stilul baroc francez al epocii Ludovic al XVI-lea, pentru Gheorghe Grigore Cantacuzino, fost presedinte al Consiliului de Ministri.
Palatul Cantacuzino a fost resedinta lui Gheorghe Grigore Cantacuzino ‘Nababul’, unul dintre cei mai bogati romani de la inceputul secolului trecut. Palatul a fost transformat in Muzeul Memorial George Enescu in anul 1956 – dedicat marelui compozitor si dirijor roman. Sprea Calea Victoriei se situeaza fatada principala si simetrica a Palatului. Aceasta cuprinde patru nivele: un subsol inalt, un parter cu ferestrele in arc de cerc si balcoane grele de piatra; etajul I are ferestre drepte si balustrade forjate; etajul II, mansardat, are lucarne bogat decorate.
Fatada palatului Cantacuzino atrage privirile vizitatorilor prin intrarea acoperita, in forma de evantai si strajuita de doi lei. In interior iese in evidenta sala de la parter prin plafoanele pictate de artistii Vermont si G. D Mirea. Dupa moartea lui Gheorghe Grigore Cantacuzino, palatul a intrat in posesia fiului sau Mihai care decedand in 1929, a lasat-o prin testament sotiei sale Maruca, recasatorita ulterior cu George Enescu. Cladirea secundara este legata prin intermediul teraselor si scarilor largi direct de palat si de fostul parc care inconjura palatul si ajungea pana in strada Lemnea unde se afla accesul secundar in palat.

Recomandam urmatoarele unitati de cazare din zona selectata