HVP Hoteluri Vile Pensiuni Cazare

Statiunea Baile Felix

  • Statiuni Balneare
  • Baile Felix
  • Bihor
  • Crisana
Statiunea Baile Felix Bihor Baile Felix Crisana

Adresa Obiectiv Turistic

Judet - Localitate
Bihor - Baile Felix

TAXI in zona

taxi Taxi in Zona
Taxi City
Nume
Taxi City
Telefon
0788.945.549
Orange
0744.777.111
Vodafone
0722.340.380
Cosmote
0359.455.222
RDS/RCS
0359.334.334
Telekom
0765.273.222
Telefon
0741.426.664

Inchiriaza o masina

Inchiriaza o masina in judetul Bihor
LOCUL ESTE LIBER
promovare firma de inchiariat masini pe judetul Bihor
contacteaza-ne pentru oferta promovare

Agentie de Turism Bihor

Agentie turism Bihor
LOCUL ESTE LIBER
promovare agentie de turism pe judetul Bihor
contacteaza-ne pentru oferta promovare
Statiunea Baile Felix: aceasta pagina prezinta o scurta descriere a obiectivului turistic Statiunea Baile Felix, adaugat pe hvp in categoria Statiuni Balneare, zona turistica Crisana, in judetul Bihor, localitatea Baile Felix

Statiunea Baile Felix Descriere

Băile Felix este o localitate și stațiune balneo-climatică în județul Bihor, Transilvania, România. Localitatea este administrată ca parte din comuna Sînmartin. Băile Felix se află la 8 km de municipiul Oradea, situate la sudul acestuia. Este cea mai mare stațiune balneară cu regim permanent din România, situându-se pe locul doi, după litoralul Mării Negre, în privința numărului locurilor de cazare din România. Facilitățile existente în această stațiune permit tratarea cu succes a reumatismului și afecțiunilor neurologice, ginecologice, iar bazele medicale dispun de instalații pentru metode ca electroterapia, hidroterapia, aerosoli, masaje, împachetări cu parafină și alte operațiuni specifice tratamentelor balneare. Stațiunea Băile Felix permite și efectuarea unui turism de relaxare.

Vechile documente atestă utilizarea băilor în tratarea diverselor afecțiuni încă din anul 1000, când izvoarele termale au fost descoperite de călugărul Felix, parohul mănăstirii din Szentmárton (Sînmartin).
Între 1711-1721 apar primele așezăminte organizate pentru tratament sub numele de “baia lui Felix”, iar în 1885 se captează un nou izvor, cu o temperatură de 49°C.
Izvoarele termale au fost descoperite, după unii în jurul anului 1000, după alții, în jurul anului 1200, iar potrivit altor experți au fost descoperite abia pe la 1700. Singurul fapt nedisputat de istorici este apariția primelor clădiri în această stațiune: între anii 1711-1721.
La doar 2 Km de Baile Felix este situata statiunea Baile 1 Mai al carui istoric poate fi citit >aici< si se suprapune in mare parte cu dezvoltarea timpurie a statiunii Baile Felix, avand ca numitor comun localitatea Haieu care si acum este situata intre cele 2 statiuni.

Băile Felix este cea mai mare stațiune cu funcționare permanentă din România. Se află doar la 8 km de Oradea. Temperatura apelor termale este între 20-49 grade Celsius. Datorită conținutului ridicat de săruri minerale, medicii interniști recomandă pacienților tratamentele sau curele cu ape din băi. Prin rețeaua de hoteluri, Băile Felix oferă 7000 de locuri de cazare, precum și bazine de înot, ștranduri în aer liber sau acoperite și aer curat. Datorită climei blânde, în lacurile stațiunii trăiesc nuferi subtropicali.
Datorita acestor ape termale si a numarului mare de turistii care vin an de an in statiunea Baile Felix, s-a dezvoltat si sistemul de cazare privat. Construirea unui numar mare de pensiuni este dovada ca statiunea este foarte bine cunoascuta de catre turisti, atat in Romania cat si in strainatate.

Recomandam urmatoarele unitati de cazare din zona selectata