HVP Hoteluri Vile Pensiuni Cazare

Manastirea Sfantul Antipa

  • Biserici si Manastiri
  • Bacau
  • Bacau
  • Moldova
Manastirea Sfantul Antipa Bacau Bacau Moldova

Adresa Obiectiv Turistic

Judet - Localitate
Bacau - Bacau

TAXI in zona

taxi TAXI Bacau
Avem locul liber pentru promovare companie taxi pe judetul Bacau
contacteaza-ne pentru oferta promovare

Inchiriaza o masina

Inchiriaza o masina in judetul Bacau
LOCUL ESTE LIBER
promovare firma de inchiariat masini pe judetul Bacau
contacteaza-ne pentru oferta promovare

Agentie de Turism

Agentie turism Bacau
LOCUL ESTE LIBER
promovare agentie de turism pe judetul Bacau
contacteaza-ne pentru oferta promovare
Manastirea Sfantul Antipa: aceasta pagina prezinta o scurta descriere a obiectivului turistic Manastirea Sfantul Antipa, adaugat pe hvp in categoria Biserici si Manastiri, zona turistica Moldova, in judetul Bacau, localitatea Bacau

Manastirea Sfantul Antipa Descriere

Manastirea Sfantul Antipa de la Calapodesti este o manastire cu obste de calugari din judetul Bacau. Manastirea poarta hramul Sfantul Cuvios Antipa, ca hram principal, dar si pe cel al Tuturor Sfintilor Romani.
Manastirea Calapodesti este situata la 68 de kilometri sud-est de orasul Bacau, in satul Calapodesti din comuna Dealul Morii, pe soseaua Bacau - Secuieni - Izvorul Berheciului - Dealul Morii - Frumuselu. Din satul Banca, inainte de Dealul Morii, se poate folosi o poteca ce urca dealul, poteca pornind de la 150 de metri de statia de autobuz. Fata de orasul Adjud, Manastirea Calapodesti se afla la o distanta de 37 de kilometri nord-est.
Manastirea Sfantul Antipa de la Calapodesti - scurt istoric
In biserica actualului sat Calapodesti, a primit Taina Botezului, in anul 1816, Alexandru Luchian, devenit mai tarziu Sfantul Antipa.
Pentru amintirea vredniciei Sfantului Antipa, credinciosii din satul Calapodesti si satele vecine au cerut infiintarea unei manastiri. Dorinta lor a fost bine primita de Episcopia Romanului, care in anul 1997 il numeste pe Ieromonahul Ghenadie Dinga sa se ocupe de ridicarea constructiilor necesare si organizarea unei obsti de calugari.
Intrarea in incinta manastirii se face pe o poarta din lemn, sculptata in stil traditional. Gardul este tot din lemn si acoperit cu tegola. Odata intrati in curtea manastirii, credinciosii sunt condusi pe o alee betonata, cu banci din lemn, pentru odihna. Chiliile sunt chiar langa vechea biserica a cimitirului, urmand ca, odata cu terminarea noii biserici, sa se construiasca un alt rand de chilii, ce vor intregi proiectul de constructie.