HVP Hoteluri Vile Pensiuni Cazare

Casa Memoriala Dumitru Norocea

  • Casa Memoriala
  • Curtea de Arges
  • Arges
  • Muntenia
Casa Memoriala Dumitru Norocea Arges Curtea de Arges Muntenia

Adresa Obiectiv Turistic

Judet - Localitate
Arges - Curtea de Arges

TAXI in zona

taxi TAXI Arges
Avem locul liber pentru promovare companie taxi pe judetul Arges
contacteaza-ne pentru oferta promovare

Inchiriaza o masina

Inchiriaza o masina in judetul Arges
LOCUL ESTE LIBER
promovare firma de inchiariat masini pe judetul Arges
contacteaza-ne pentru oferta promovare
Casa Memoriala Dumitru Norocea: aceasta pagina prezinta o scurta descriere a obiectivului turistic Casa Memoriala Dumitru Norocea, adaugat pe hvp in categoria Casa Memoriala, zona turistica Muntenia, in judetul Arges, localitatea Curtea de Arges

Casa Memoriala Dumitru Norocea Descriere

Casa memoriala Dumitru Norocea face parte din Muzeul Curtea de Arges constituind sectia de etnografie si arta populara, fiind expozitia de baza.

Casa memoriala detine o bogata colectie de obiecte privind ocupatiile, indeletnicirile si mestesugurile practicate de argeseni din cele mai vechi timpuri.

Cele mai cunoscute mestesuguri sunt olaritul, cusaturi si tesaturi argesene, costume populare, obiecte folosite in gospodariile argesene, in agricultura, pomicultura, vanat.

La etajul cladirii sunt prezentate lucrarile pictorului Dumitru Norocea si obiecte ce au apartinut acestuia in timpul vietii.

Dumitru Norocea a fost un renumit pictor de biserici. In anul 1913, Nicolae Iorga l-a recomandat ca specialist in refacerea, prin inlaturarea straturilor de pictura suprapusa peste frescele originale, datand din veacul al XIV-lea, ale Bisericii Domnesti.