HVP Hoteluri Vile Pensiuni Cazare

Pestera Coiba Mare

  • Pesteri
  • Alba Iulia
  • Alba
  • Muntii Apuseni
Pestera Coiba Mare Alba Alba Iulia Muntii Apuseni

Adresa Obiectiv Turistic

Judet - Localitate
Alba - Alba Iulia

TAXI in zona

taxi TAXI Alba
Avem locul liber pentru promovare companie taxi pe judetul Alba
contacteaza-ne pentru oferta promovare

Inchiriaza o masina

Inchiriaza o masina in judetul Alba
LOCUL ESTE LIBER
promovare firma de inchiariat masini pe judetul Alba
contacteaza-ne pentru oferta promovare

Agentie de Turism Alba

Agentie turism Alba
LOCUL ESTE LIBER
promovare agentie de turism pe judetul Alba
contacteaza-ne pentru oferta promovare
Pestera Coiba Mare: aceasta pagina prezinta o scurta descriere a obiectivului turistic Pestera Coiba Mare, adaugat pe hvp in categoria Pesteri, zona turistica Muntii Apuseni, in judetul Alba, localitatea Alba Iulia

Pestera Coiba Mare Descriere

La fundul dolinei vă aşteaptă cea mai mare gură de peşteră din Munţii Bihor: are o lăţime de 74 m şi o lăţime de 47 m. După intrare urmează o sală mare, o galerie, care intră intr-o altă galerie, mai spaţioasă, cu un curs subteran. Am ajuns la cursul subteran al văii Gârdişoara. De aici avansarea este greoaie, din cauza lacurilor şi cascadelor. După o lungime de 386 m galeria se termină cu un sifon. Apa înghiţită aici reapare la Izbucul de la Tăuz.

Din sala mare sunt mai multe galerii care ne duc la etaje superioare, fiindcă lungimea totală a peşterii este de 5050m. Atenţie, se recomandă vizitarea peşterii numai pentru turişti experimentaţi, cu lămpi de carbid, şi atenţie la perioadele ploioase, fiindcă atunci pericolul creşterii nivelului de apă, şi blocarea locurilor strâmte este mare! Ieşim în potecă, şi urcăm pe firul văii 400 m pentru a vedea Peştera Coiba Mică, unde la un perete apa Gârdişoarei se pierde în totalitate printr-o cascadă înspumată.