HVP Hoteluri Vile Pensiuni Cazare

Castelul Lapusna

  • Castele, Cetati si Palate
  • Lapusna
  • Mures
  • Muntii Apuseni
Castelul Lapusna Mures Lapusna Muntii Apuseni

Adresa Obiectiv Turistic

Judet - Localitate
Mures - Lapusna

TAXI in zona

taxi TAXI Mures
Avem locul liber pentru promovare companie taxi pe judetul Mures
contacteaza-ne pentru oferta promovare

Inchiriaza o masina

Inchiriaza o masina in judetul Mures
LOCUL ESTE LIBER
promovare firma de inchiariat masini pe judetul Mures
contacteaza-ne pentru oferta promovare

Agentie de Turism

Agentie turism Mures
LOCUL ESTE LIBER
promovare agentie de turism pe judetul Mures
contacteaza-ne pentru oferta promovare
Castelul Lapusna: aceasta pagina prezinta o scurta descriere a obiectivului turistic Castelul Lapusna, adaugat pe hvp in categoria Castele, Cetati si Palate, zona turistica Muntii Apuseni, in judetul Mures, localitatea Lapusna

Castelul Lapusna Descriere

Castelul Lăpuşna se gaseste la o altitudine de aproximativ 815 metri, in comuna Ibăneşti, satul Lăpuşna, la 70 km distanta de Targu Mures, intr-o zona muntoasa impresionanta si cu totul deosebita. Castelul se afla la o distanta de 45 de km fata de Reghin, in Muntii Gurghiului pe valea care are acelasi nume.
In perioada anilor 1925 si 1926 s-au inceput lucrarile pentru construirea castelului. Acesta a fost resedinta regilor Romaniei, Ferdinand, Carol al II-lea si Mihai I, pana in anul 1949. Castelul a fost trecut in proprietatea statului, dupa nationalizarea din anul 1949, in administrarea comunei Ibanesti, in raza administrativa in care acesta era situat.
Acest castel a functionat drept ,,Casa Prezidentiala’’, in timpul conducerii statului lui Nicolae Ceausescu. A avut functiunea de ,,Castel de Vanatoare’’, pentru cadrul ce avea functii inalte din intregul anturaj al conducerii comuniste. Cu prilejul discutiilor diplomatice si in special cu prilejul chefurilor care se pretreceau dupa, Hrusciov, Tito si Jivcov veneau sa vaneze aici.
Aici puteti gasi si Manastirea Lapusna, o manastire din lemn care dateaza din 1779. A fost adusa din satul Comori si servea ca loc de inchinaciune pentru Casa Regala.
Daca sunteti din Bucuresti si doriti sa vizitati castelul Lapusna puteti alege traseul itinerat de noi, un traseu plin de privelisti frumoase si de obiective turistice care se gasesc la tot pasul cu o distanta de 330 de km: Bucuresti, Ploiesti, Brasov si Targu Mures, iar de aici inca 70 de km pana la castel. Din Constanta se parcurg pana in Targu Mures 550 de km, iar din Iasi se parcurg 310 km.
Daca tot ati ajuns in Targu Mures nu uitati sa vizitati si alte obiective turistice impresionante. Iata cateva exemple : Biserica de piatra, Casa pe arcuri, Casa flacarilor, Casa Teleki, Catedrala Medievala, Catedrala Ortodoxa, Monumentul latinitatii, Palatul Culturii, Teatrul si multe altele.