HVP Hoteluri Vile Pensiuni Cazare

Manastirea Strehaia

  • Muzeu
  • Drobeta Turnu Severin
  • Mehedinti
  • Cazanele Dunarii
Manastirea Strehaia Mehedinti Drobeta Turnu Severin Cazanele Dunarii

Adresa Obiectiv Turistic

Judet - Localitate
Mehedinti - Drobeta Turnu Severin
Adresa
Strehaia

TAXI in zona

taxi TAXI Mehedinti
Avem locul liber pentru promovare companie taxi pe judetul Mehedinti
contacteaza-ne pentru oferta promovare

Inchiriaza o masina

Inchiriaza o masina in judetul Mehedinti
LOCUL ESTE LIBER
promovare firma de inchiariat masini pe judetul Mehedinti
contacteaza-ne pentru oferta promovare

Agentie de Turism

Agentie turism Mehedinti
LOCUL ESTE LIBER
promovare agentie de turism pe judetul Mehedinti
contacteaza-ne pentru oferta promovare
Manastirea Strehaia: aceasta pagina prezinta o scurta descriere a obiectivului turistic Manastirea Strehaia, adaugat pe hvp in categoria Muzeu, zona turistica Cazanele Dunarii, in judetul Mehedinti, localitatea Drobeta Turnu Severin Strehaia

Manastirea Strehaia Descriere

Manastirea Strehaia este o manastire ortodoxa din judetul Mehedinti. Aflata in centrul localitatii Strehaia, pe drumul national ce leaga intre ele localitatile Craiova si Drobeta Turnu Severin, la o distanta de aproximativ 67 de kilometri de Craiova, cinstita Manastire Strehaia a fost zidita de domnitorul Matei Basarab, in anul 1645, dupa cum reiese din pisania originala a bisericii:
"Aceasta sfanta biserica, cu voia si ajutorul lui Dumnezeu, ziditu-s-au din temei cu pofta si cheltuiala prea luminatului si milostivului domn Io Matei Basarab, voievod a toata Tara Romaneasca, impreuna cu doamna sa, gospoda Ileana, intru preainaltatul si de tot inchinatul nume al Preasfintei si de viata Facatoare Troite, intru al XIII-lea an de domnie a lor, veleatul Bastia Mira 7153 ispenia 1645."Inca dintru inceput, manastirea a fost inzestrata de domnitor cu mai multe sate si mosii. Un hrisov emis in data de 6 martie 1653 marturiseste faptul ca Manastirea Strehaia detinea jumatate din vama targului Strehaia. Printr-o serie de hrisoave domnesti emise in perioada anilor 1808-1819, veniturile manastirii erau daruite Orfelinatului din Bucuresti, pentru cresterea si eduarea copiilor saraci din toata tara.In anul 1693, Sfantul voievod Constantin Brancoveanu repara biserica cea mare a manastirii si ii adauga un pridvor. De asemenea, tot el aseaza usa de intrare in biserica, pastrata pana astazi. In anul 1826, in urma unor reparatii majore in incinta manastirii, biserica este zugravita in fresca, de Barbu Zugravul; reparatiile au fost efectuate pe cheltuiala staretului manastirii, protosinghelul Axinte. In urma reparatiilor s-a reparat zidul imprejmuitor, acesta fiind inaltat si mai mult, iar fantana din curte a fost acoperita cu un foisor.In anul 1863, odata cu secularizarea averilor manastiresti, cinstita Manastire Strehaia a fost desfiintata, biserica acesteia fiind folosita pe post de biserica parohiala, pana in anul 1958. Abia intre anii 1962-1969, manastirea a fost renovata complet de catre Directia Monumentelor Istorice din Bucuresti.

Recomandam urmatoarele unitati de cazare din zona selectata