HVP Hoteluri Vile Pensiuni Cazare

Castelul De Apa Severin

  • Castele, Cetati si Palate
  • Drobeta Turnu Severin
  • Mehedinti
  • Banat
Castelul De Apa Severin Mehedinti Drobeta Turnu Severin Banat

Adresa Obiectiv Turistic

Judet - Localitate
Mehedinti - Drobeta Turnu Severin

TAXI in zona

taxi TAXI Mehedinti
Avem locul liber pentru promovare companie taxi pe judetul Mehedinti
contacteaza-ne pentru oferta promovare

Inchiriaza o masina

Inchiriaza o masina in judetul Mehedinti
LOCUL ESTE LIBER
promovare firma de inchiariat masini pe judetul Mehedinti
contacteaza-ne pentru oferta promovare

Agentie de Turism

Agentie turism Mehedinti
LOCUL ESTE LIBER
promovare agentie de turism pe judetul Mehedinti
contacteaza-ne pentru oferta promovare
Castelul De Apa Severin: aceasta pagina prezinta o scurta descriere a obiectivului turistic Castelul De Apa Severin, adaugat pe hvp in categoria Castele, Cetati si Palate, zona turistica Banat, in judetul Mehedinti, localitatea Drobeta Turnu Severin

Castelul De Apa Severin Descriere

Alaturi de Piciorul Podului lui Traian si de ruinele Cetatii Severinului ridicata de cavalerii ioaniti, Castelul de Apa, cu alura sa de turn medieval, este un simbol cunoscut al Drobetei Turnu-Severin.

• Castelul de Apa din Drobeta Turnu Severin are 27 de metri inaltime.

Lucrarile de constructie ale acestui Castel de Apa au debutat in anul 1910, in prezenta primului-ministru Ion I.C. Bratianu. Pe atunci, desi asezat pe malul Dunarii, aprovizionarea cu apa a orasului Turnu Severin era o problema importanta, izvoarele identificate nefiind suficient de abundente pentru a asigura o alimentare cu apa corespunzatoare. In cele din urma, autoritatile locale au decis alimentarea cu apa chiar din Dunare. Actualul Castel de Apa a fost gândit atunci ca ultima piesa -cu rol de distributie- dintr-un proces destul de laborios prin care apa fluviului era captata, decantata, filtrata, sterilizata si stocata in doua rezervoare, fiecare avand capacitatea de 1.025 metri cubi. Castelul de Apa a fost inaungurat in 1915.

• In timpul primului razboi mondial, germanii au folosit aceasta cladire - cea mai inalta din oras la vremea respectiva - ca punct de observatie.

Castelul de Apa a functionat pâna în 1980. A fost reabilitat recent cu fonduri europene, adaposteste spatii expozitionale, o galerie de arta si un punct de informare turistica, fiind una dintre cele mai importante atractii turistice ale municipiului Drobeta Turnu Severin.

Localizare. Castelul de Apa se afla la intersectia dintre strazile Crisan si Adrian, aproape de centrul orasului Drobeta Turnu Severin, judetul Mehedinti.

Recomandam urmatoarele unitati de cazare din zona selectata