HVP Hoteluri Vile Pensiuni Cazare

Rezervatia Naturala Pietrosu Mare

  • Parcuri si Rezervatii Naturale
  • Borsa
  • Maramures
  • Maramures
Rezervatia Naturala Pietrosu Mare Maramures Borsa Maramures

Adresa Obiectiv Turistic

Judet - Localitate
Maramures - Borsa

TAXI in zona

taxi TAXI Maramures
Avem locul liber pentru promovare companie taxi pe judetul Maramures
contacteaza-ne pentru oferta promovare

Inchiriaza o masina

Inchiriaza o masina in judetul Maramures
LOCUL ESTE LIBER
promovare firma de inchiariat masini pe judetul Maramures
contacteaza-ne pentru oferta promovare

Agentie de Turism Maramures

Agentie turism Maramures
LOCUL ESTE LIBER
promovare agentie de turism pe judetul Maramures
contacteaza-ne pentru oferta promovare
Rezervatia Naturala Pietrosu Mare: aceasta pagina prezinta o scurta descriere a obiectivului turistic Rezervatia Naturala Pietrosu Mare, adaugat pe hvp in categoria Parcuri si Rezervatii Naturale , zona turistica Maramures, in judetul Maramures, localitatea Borsa

Rezervatia Naturala Pietrosu Mare Descriere

Rezervatia Pietrosu Mare este situata in localitatile Borsa si Moisei din judetul Maramures si se intinde pe suprafata de 3.300 ha, in partea nordica a Muntilor Rodnei. Zona protejata ocupa golul alpin si padurile de conifere sau amestec de conifere din Masivul Pietrosu Rodnei, unde se afla varful Pietrosu Mare, cu inaltimea de 2.303 m.

Pietrosul Mare se invecineaza in nord cu formatiunile Culmea Hotarului, la est cu Piatra Alba si la nord-est de Valea Repdea. In sudul masivului se afla Muntele Gropi si formatiunea Jneapanu Batranii-Rapi, iar in vest Valea Izvoru Dragos.

Rezervatia naturala Pietrosu Mare este recunoscuta pentru relieful glaciar de aici: circurile glaciare Buhaescu (cel mai mare din Muntii Rodnei), Zanoaga Iezerului, Zanoaga Mare, Zanoaga Mica, Rebra, Gropi, avand la baza morene, iar pe pragurile de stanca caderi de apa.
Cea mai mare parte a rezervatiei este ocupata de roci cristaline metamorfice din Panza de Rodna (Precambrian superior). Formatiunea Voslobeni este formata din micasisturi cu nivele de paragnaise, cuartite si amfibolite, cu nivele de dolomite si calcare cristaline.

Rezervatia Pietrosu Mare cuprinde culmile: varfurile Buhaescu Mare (2.221 m), Buhaescu Mic (2.199 m), Gropi (2.063 m), Piatra Alba (2.061 m), Hotarului (1.905 m) si Batrana (1.770 m).
O alta atractie este reprezentata de Lacul glaciar Iezer, situat in circul glaciar cu acelasi nume, la altitudinea de 1.825 m .

Recomandam urmatoarele unitati de cazare din zona selectata