HVP Hoteluri Vile Pensiuni Cazare

Catedrala Catolica Din Ditrau

  • Biserici si Manastiri
  • Ditrau
  • Harghita
  • Tinutul Secuiesc
Catedrala Catolica Din Ditrau Harghita Ditrau Tinutul Secuiesc

Adresa Obiectiv Turistic

Judet - Localitate
Harghita - Ditrau

TAXI in zona

taxi TAXI Harghita
Avem locul liber pentru promovare companie taxi pe judetul Harghita
contacteaza-ne pentru oferta promovare

Inchiriaza o masina

Inchiriaza o masina in judetul Harghita
LOCUL ESTE LIBER
promovare firma de inchiariat masini pe judetul Harghita
contacteaza-ne pentru oferta promovare

Agentie de Turism

Agentie turism Harghita
LOCUL ESTE LIBER
promovare agentie de turism pe judetul Harghita
contacteaza-ne pentru oferta promovare
Catedrala Catolica Din Ditrau: aceasta pagina prezinta o scurta descriere a obiectivului turistic Catedrala Catolica Din Ditrau, adaugat pe hvp in categoria Biserici si Manastiri, zona turistica Tinutul Secuiesc, in judetul Harghita, localitatea Ditrau

Catedrala Catolica Din Ditrau Descriere

Catedrala Romano Catolica din Ditrau, cunoscuta si sub numele de Biserica Preasfanta Inima a lui Iisus, este un lacas de cult romano-catolic ridicat in Localitatea Ditrau, din frumoasa regiune a judetului Harghita. Lacasul impresioneaza in primul rand prin arhitectura sa deosebita, inspirata din stilul arhitectural neogotic.

Catedrala se gaseste in partea de nord est a judetului, in Depresiunea Giurgeu, foarte aproape de malul Raului Ditrau. Bazele catedralei au fost puse incepand cu anul 1908, lucrarile de constructie fiind finalizate in anul 1911. Acest lacas este in prezent cea mai mare astfel de constructie din intreaga regiune. Planul arhitectural al catedralei i-a apartinut arhitectului Istvan Kiss, care a inceput sa isi puna pe hartie ideile inca de la sfarsitul secolului al XIX-lea.

Ridicata cu piatra extrasa din Cariera Remetea, situata in imediata apropiere, Catedrala Romano Catolica Ditrau a fost sfintita in anul 1911 de catre episcopul romano catolic al Transilvaniei de la acea vreme, Gusztav Karoly Majlath.

Tot in aceasta localitate poate fi vizitat un alt impresionant lacas de cult, construit dupa stilul arhitectural gotic: Biserica Sfanta Ecaterina, ce dateaza inca din secolul al XVI-lea.