HVP Hoteluri Vile Pensiuni Cazare

Casa Memoriala Costache Negri

  • Casa Memoriala
  • Galati
  • Galati
  • Moldova
Casa Memoriala Costache Negri Galati Galati Moldova

Adresa Obiectiv Turistic

Judet - Localitate
Galati - Galati
Adresa
Costache Negri

TAXI in zona

taxi TAXI Galati
Avem locul liber pentru promovare companie taxi pe judetul Galati
contacteaza-ne pentru oferta promovare

Inchiriaza o masina

Inchiriaza o masina in judetul Galati
LOCUL ESTE LIBER
promovare firma de inchiariat masini pe judetul Galati
contacteaza-ne pentru oferta promovare

Agentie de Turism

Agentie turism Galati
LOCUL ESTE LIBER
promovare agentie de turism pe judetul Galati
contacteaza-ne pentru oferta promovare
Casa Memoriala Costache Negri: aceasta pagina prezinta o scurta descriere a obiectivului turistic Casa Memoriala Costache Negri, adaugat pe hvp in categoria Casa Memoriala, zona turistica Moldova, in judetul Galati, localitatea Galati Costache Negri

Casa Memoriala Costache Negri Descriere

Casa memoriala Costache Negri este situata in comuna Costache Negri (Manjina), judetul Galati la o distanta de aproximativ 40 km de municipiul Galati. Casa memoriala este amenajata in conacul care a apartinut familiei marelui patriot. Familia Negri descinde din boierimea mijlocie moldoveana, inainte de mijlocul secolului al XVII-lea si a detinut proprietati funciare in tinuturile Tecuci si Covurlui (Blanzi, Glaveni, Ijdileni, Manjina).

Conacul, care se inscrie in arhitectura unei case taranesti din Moldova inceputului de secol XIX, a fost locul unde fruntasii generatiei pasoptiste se intalneau, deseori, inainte de anul 1848 si pentru a discuta principiile ce s-au sustinut, apoi, in documentele programatice ale revolutiei din anul mentionat. Amfitrion deosebit, Costache Negri reusea sa creeze musafirilor sai o atmosfera ospitaliera si astfel, intalnirile acestora, in special din zilele de 21 mai, au devenit o traditie, pastrata si azi de cultura galateana.

In cele sapte sali de expozitie se regasesc mobilier si piese de arta decorativa, din renumite stiluri europene, ce erau la moda in saloanele boieresti din perioada: picturi, fotografii si documente relevante pentru viata si activitatea lui Costache Negri, familiei si colaboratorilor sai.

Casa memoriala Costache Negri a fost declarata monument istoric in anul 1943, cand s-a hotarat si transformarea ei in muzeu. Acest lucru s-a realizat in anul 1968, iar in actuala formula organizatorica s-a inaugurat la 21 mai 1986.

La 19 mai 1973, in fata casei memoriale a fost dezvelit bustului lui Costache Negri sculptat in piatra de Boris Leonovici.

Recomandam urmatoarele unitati de cazare din zona selectata