HVP Hoteluri Vile Pensiuni Cazare

Turnul chindiei

  • Castele, Cetati si Palate
  • Targoviste
  • Dambovita
  • Muntenia
Turnul chindiei Dambovita Targoviste Muntenia

Adresa Obiectiv Turistic

Judet - Localitate
Dambovita - Targoviste

TAXI in zona

taxi TAXI Dambovita
Avem locul liber pentru promovare companie taxi pe judetul Dambovita
contacteaza-ne pentru oferta promovare

Inchiriaza o masina

Rent a Car
Telefon
0722859339
Website
Facebook

Agentie de Turism

Agentie turism Dambovita
LOCUL ESTE LIBER
promovare agentie de turism pe judetul Dambovita
contacteaza-ne pentru oferta promovare
Turnul chindiei: aceasta pagina prezinta o scurta descriere a obiectivului turistic Turnul chindiei, adaugat pe hvp in categoria Castele, Cetati si Palate, zona turistica Muntenia, in judetul Dambovita, localitatea Targoviste

Turnul chindiei Descriere

Turnul Chindiei, cunoscut si ca Turnul Chindia, este un turn construit in secolul al XV-lea, in Targoviste, care face parte din ansamblul de monumente Curtea Domneasca. Turnul a fost construit de catre domnitorul Vlad tepes, in timpul celei de-a doua domnii, initial pentru scopuri militare, cladirea servind drept punct de paza, foisor de foc, dar si pentru stocarea tezaurului. Actualmente, cladirea masoara 27 de metri in inaltime si 9 metri in diametru. intre anii 1847 si 1851, turnul a fost complet restaurat de catre domnitorul Gheorghe Bibescu,forma actuala datorandu-se acestuia, inclusiv inaltarea sa cu circa 5 metri fata de constructia initiala.

Turnul Chindiei este cea mai importanta atractie turistica din oras si totodata simbolul orasului, elemente specifice edificiului fiind prezente pe stema orasului, in partea de sus, dar si in partea de jos. Fiind un monument istoric, cladirea gazduieste acum o expozitie de documente, arme si obiecte care au apartinut lui Vlad Tepes. Din punct de vedere administrativ, Turnul Chindiei se afla sub tutela Complexului National Muzeal „Curtea Domneasca” Targoviste.