HVP Hoteluri Vile Pensiuni Cazare

Lacul Techirghiol

  • Lacuri si Baraje
  • Techirghiol
  • Constanta
  • Dobrogea
Lacul Techirghiol Constanta Techirghiol Dobrogea

Adresa Obiectiv Turistic

Judet - Localitate
Constanta - Techirghiol

TAXI in zona

taxi TAXI Constanta
Avem locul liber pentru promovare companie taxi pe judetul Constanta
contacteaza-ne pentru oferta promovare

Inchiriaza o masina

Inchiriaza o masina in judetul Constanta
LOCUL ESTE LIBER
promovare firma de inchiariat masini pe judetul Constanta
contacteaza-ne pentru oferta promovare

Agentie de Turism

Agentie turism Constanta
LOCUL ESTE LIBER
promovare agentie de turism pe judetul Constanta
contacteaza-ne pentru oferta promovare
Lacul Techirghiol: aceasta pagina prezinta o scurta descriere a obiectivului turistic Lacul Techirghiol, adaugat pe hvp in categoria Lacuri si Baraje, zona turistica Dobrogea, in judetul Constanta, localitatea Techirghiol

Lacul Techirghiol Descriere

Lacul Techirghiol, situat pe tarmul Marii Negre, intre localitatile Techirghiol, Eforie Nord si Eforie Sud, este cel mai intins lac salin din Romania, cu lungimea de 7.500 m, adancimea de maximum 9 m si salinitatea de peste 90 g/l. El se deosebeste fundamental de celelalte lacuri prin aspectele sale fizico-geografice cu toate ca geneza este aceeasi (liman fluvio-marin).
Temperatura medie a apei este in general apropiata de cea a aerului. Datorita mineralizarii ridicate, temperatura apei lacului Techirghiol poate scadea sub 0°C fara sa inghete.
Namolul negru (ca pacura), lucios, onctuos are un miros caracteristic si poseda proprietati fizice care il fac extrem de util in tratamentul diferitelor afectiuni; el reprezinta un unicat din toate punctele de vedere.
Namolul are proprietatea:
- de a se intinde, a se mula pe suprafata corpului (este plastic);
- absoarbe apa ca un burete, fiind capabil totodata sa se si amestece foarte bine cu ea (este hidropexic);
- inmagazineaza usor caldura (este termopexic) cand este incalzit si o cedeaza greu corpului nostru (are o termoconductibilitate redusa); de aceea, aplicat fierbinte pe piele, da o senzatie de caldura mai redusa decat o baie cu apa la aceeasi temperatura.
Namolul este o substanta cu o compozitie chimica complexa, formata in urma unui proces biologic extrem de indelungat (numit peloidogeneza) in conditiile specifice din lacul Techirghiol. Namolul contine substante solide organice si anorganice, sub forma unor granule cu diametrul foarte mic, substante in forma coloidala organice si minerale, apa care provine din lac si in care sunt dizolvate o multime de substante si gaze.

Recomandam urmatoarele unitati de cazare din zona selectata