HVP Hoteluri Vile Pensiuni Cazare

Statiunea Eforie Sud

  • Statiuni Litoral
  • Eforie Sud
  • Constanta
  • Litoral
Statiunea Eforie Sud Constanta Eforie Sud Litoral

Adresa Obiectiv Turistic

Judet - Localitate
Constanta - Eforie Sud

TAXI in zona

taxi TAXI Constanta
Avem locul liber pentru promovare companie taxi pe judetul Constanta
contacteaza-ne pentru oferta promovare

Inchiriaza o masina

Inchiriaza o masina in judetul Constanta
LOCUL ESTE LIBER
promovare firma de inchiariat masini pe judetul Constanta
contacteaza-ne pentru oferta promovare

Agentie de Turism

Agentie turism Constanta
LOCUL ESTE LIBER
promovare agentie de turism pe judetul Constanta
contacteaza-ne pentru oferta promovare
Statiunea Eforie Sud: aceasta pagina prezinta o scurta descriere a obiectivului turistic Statiunea Eforie Sud, adaugat pe hvp in categoria Statiuni Litoral, zona turistica Litoral, in judetul Constanta, localitatea Eforie Sud

Statiunea Eforie Sud Descriere

Statiunea Eforie Sud este situata la nord de Dealul Tuzla intre Marea Neagra si Lacul Techirghiol, in imediata apropiere a Statiunii Eforie Nord si este recomandata pentru tratamentul cu namol si bai in apele lacului Techirghiol, in tratarea afectiunilor locomotorii si reumatismale in aer liber cu namol sapropelic in centrul balnear "Baile Reci".
Eforie Sud este o statiune balneara, cu baze de tratament la standarde internationale, aici aveti posibilitatea de relaxare si distractie, in statiune fiind numeroase restaurante cu specific traditional sau international, baruri, piscine, terase, cluburi de noapte, baze de agrement.
Statiunea este recomandata indeosebi pentru cei care cauta linistea, tarife mai mici la serviciile turistice si pentru tratamente balneare.

Inca din 1899 aici a fost inaugurat Hotelul Movila iar in jurul acestuia au fost construite bai calde pentru tratament. Din 1928 Eforie Sud este declarata statiunea balneara, iar intre cele doua razboaie mondiale a devenit oras. Profilul statiunii este unul balneoclimateric, cu baze de tratament la standarde internationale, acoperind o gama foarte larga de afectiuni. In acelasi timp aici veti avea posibilitatea de relaxare si distractie, in statiune fiind numeroase restaurante cu specific traditional sau international, baruri, piscine, terase, cluburi de noapte, baze de agrement precum terenuri de sport, accesorii pentru activitati nautice.

Dezvoltarea turismului in zona Eforie a avut ca mobil amplasamentul geografic in apropierea lacului Techirghiol cunoscut pentru calitatile curative ale namolului . Situarea statiunii intre lacul Techirghiol si Marea Neagra face posibila atat cura heliomarina cat si cea cu namol. Baile cu namol sunt recomandate in afectiuni reumatologice ale sistemului osos, dermatologice, etc.
Plaja are o lungime de aproximativ 2Km, cu latimi variind intre 50-150 m, fiind plaja cea mai ingusta dintre toate statiunile litoralului romanesc din cauza eroziunilor accentuate care au avut loc de-alungul timpului si dispune de spatii medicale de prim ajutor, spatii de alimentatie publica, puncte de agrement nautic. Faleza este foarte inalta, accesul pe plaja facandu-se pe scari, O zona foarte buna de plaja se gaseste pe o distanta de 2 km in partea de nord a statiunii.

Atractia principala a statiunii o reprezinta „Baile Reci” cu namol, complet modernizate. In Eforie Sud exista si un Sanatoriu pentru copii cu afectiuni reumatologice cu regim permanent, care trateaza in principal slabiciunea fizica si rahitismul. Statiunea se mai distinge printr-un promontoriu de calcar si prin faleza de la a carei inaltime se deschide o splendida panorama. Teatru in aer liber, bazele de agrement si posibilitatile de practicare a sporturilor nautice.
Din statiune se pot organiza excursii interne ca : turul Municipiului Constanta, turul Dobrogei, Delta Dunarii, degustari de vinuri la Murfatlar, vizitarea manastirilor din nordul Dobrogei. Se poate face o excursie cu vaporul de o zi in Delta Dunarii cu plecare de la Tulcea ori din localitatea Jurilovca.

Recomandam urmatoarele unitati de cazare din zona selectata