HVP Hoteluri Vile Pensiuni Cazare

Statuia Lui Mihai Eminescu Din Constanta

  • Monumente
  • Constanta
  • Constanta
  • Litoral
Statuia Lui Mihai Eminescu Din Constanta Constanta Constanta Litoral

Adresa Obiectiv Turistic

Judet - Localitate
Constanta - Constanta

TAXI in zona

taxi TAXI Constanta
Avem locul liber pentru promovare companie taxi pe judetul Constanta
contacteaza-ne pentru oferta promovare

Inchiriaza o masina

Inchiriaza o masina in judetul Constanta
LOCUL ESTE LIBER
promovare firma de inchiariat masini pe judetul Constanta
contacteaza-ne pentru oferta promovare

Agentie de Turism

Agentie turism Constanta
LOCUL ESTE LIBER
promovare agentie de turism pe judetul Constanta
contacteaza-ne pentru oferta promovare
Statuia Lui Mihai Eminescu Din Constanta: aceasta pagina prezinta o scurta descriere a obiectivului turistic Statuia Lui Mihai Eminescu Din Constanta, adaugat pe hvp in categoria Monumente, zona turistica Litoral, in judetul Constanta, localitatea Constanta

Statuia Lui Mihai Eminescu Din Constanta Descriere

BUSTUL lui MIHAI EMINESCU din Constanta a fost executat cu multa maiestrie la inceputul anilor '30 de catre sculptorul Oscar Han. Monumentul este situat in apropierea marii, pe faleza Cazinoului, indeplinindu-se astfel una dintre dorintele exprimate de artist in versurile poeziei "Mai am un singur dor..."
"Mai am un singur dor:
In linistea serii
Sa ma lasati sa mor
La marginea marii. "
Poetul Mihai Eminescu a vazut marea pentru prima data in anul 1882, pe vremea cand avea 32 de ani. Acesta a poposit timp de 10 zile la Constanta pentru a face bai de mare, la recomandarea medicilor, si s-a indragostit iremediabil de frumusetea intinderii de apa. Initiativa inaltarii unui monument in cinstea lui Mihai Eminescu a apartinut lui I.N. Roman, stralucitul avocat, scriitor, jurnalist, primar si om politic al Constantei, care l-a cunoscut personal pe poet. I.N. Roman a fost cel care s-a ocupat de strangerea de fonduri necesare lucrarilor. Din nefericire, personalitatea constanteana a murit in 1931, inainte ca statuia sa fie terminata. Bustul lui Mihai Eminescu, sculptat in 1932, a fost dezvelit doi ani mai tarziu, pe data de 15 august, de Ziua Marinei, in prezenta regelui Carol al II-lea. Pentru a marca evenimentul, regele a recitat prima strofa din poezia "La steaua", iar corul prezent a intonat "Mai am un singur dor".

Recomandam urmatoarele unitati de cazare din zona selectata