HVP Hoteluri Vile Pensiuni Cazare

Rezervatia Botanica De La Suatu

  • Parcuri si Rezervatii Naturale
  • Cluj Napoca
  • Cluj
  • Transilvania
Rezervatia Botanica De La Suatu Cluj Cluj Napoca Transilvania

Adresa Obiectiv Turistic

Judet - Localitate
Cluj - Cluj Napoca
Adresa
Suatu

TAXI in zona

taxi TAXI Cluj
Avem locul liber pentru promovare companie taxi pe judetul Cluj
contacteaza-ne pentru oferta promovare

Inchiriaza o masina

Inchiriaza o masina in judetul Cluj
LOCUL ESTE LIBER
promovare firma de inchiariat masini pe judetul Cluj
contacteaza-ne pentru oferta promovare

Agentie de Turism

Agentie turism Cluj
LOCUL ESTE LIBER
promovare agentie de turism pe judetul Cluj
contacteaza-ne pentru oferta promovare
Rezervatia Botanica De La Suatu: aceasta pagina prezinta o scurta descriere a obiectivului turistic Rezervatia Botanica De La Suatu, adaugat pe hvp in categoria Parcuri si Rezervatii Naturale , zona turistica Transilvania, in judetul Cluj, localitatea Cluj Napoca Suatu

Rezervatia Botanica De La Suatu Descriere

Rezervatia botanica de la Suatu, situata la 26 km de Cluj Napoca, este una dintre cele mai frumoase gradini botanice din sud-estul Europei. Rezervatia este asezata in partea de sus a orasului Suatu, la altitudinea de 410 m si se intinde pe o suprafata de 14 ha.
A fost infiintata in anul 1920 cu scopul conservarii unor specii de flori de mare importanta stiintifica, printre care se numara specii de stepa pontica, relictul tertiar Ephedra distachya, endemismul Astragalus peterfii (cosasul lui peterfi) din familia fabaceae si Salvia transsilvanica (jales romanesc) - doua plante care se gasesc doar in Romania.

Rezervatia de la Suatu este un monument al naturii, fiind ocrotita prin lege, pentru pastrarea amestecului de endemite, elemente pontice, mediteraneene, ponto-mediteraneene, relicte tertiare si postglaciare.

Zona este impartita in doua parti egale de catre Paraul Tiganilor. Prima parte, Suatu 1, ocupa 3,8 ha, iar Suatu 2 ocupa suprafata de 4 ha.
Suatu 1 adaposteste specia Astragalus peterfii, iar Suatu 2 relictul tertiar Ephdra distachya, ambele specii convietuind cu numeroase specii de stepa, precum Salvia nutans, Cephalaria uralensis, plante rare. Aici gasim si elemente dacice, precum Cephalaria radiata, Jurinea transsilvanica, Onosma pseudoarenariu etc.