HVP Hoteluri Vile Pensiuni Cazare

Herghelia De La Cislau

  • Centru de Echitatie
  • Cislau
  • Buzau
  • Muntenia
Herghelia De La Cislau Buzau Cislau Muntenia

Adresa Obiectiv Turistic

Judet - Localitate
Buzau - Cislau

TAXI in zona

taxi TAXI Buzau
Avem locul liber pentru promovare companie taxi pe judetul Buzau
contacteaza-ne pentru oferta promovare

Inchiriaza o masina

Inchiriaza o masina in judetul Buzau
LOCUL ESTE LIBER
promovare firma de inchiariat masini pe judetul Buzau
contacteaza-ne pentru oferta promovare

Agentie de Turism

Agentie turism Buzau
LOCUL ESTE LIBER
promovare agentie de turism pe judetul Buzau
contacteaza-ne pentru oferta promovare
Herghelia De La Cislau: aceasta pagina prezinta o scurta descriere a obiectivului turistic Herghelia De La Cislau, adaugat pe hvp in categoria Centru de Echitatie, zona turistica Muntenia, in judetul Buzau, localitatea Cislau

Herghelia De La Cislau Descriere


Herghelia si depozitul de armasari Cislau s-a infiintat in anul 1894 cu scopul de a produce armasari si iepe de prasila. In anul 1898 institutia se desfiinteaza si ia nastere Depozitul de Remonti al armatei , care functioneaza pana in anul 1916 , an in care din cauza razboiului se refugiaza in Moldova. Revine la Cislau in anul 1919 si functioneaza pana in anul 1945 cand ferma este preluata de Ministerul Agriculturii care infiinteaza Herghelia de Pur Sange Englez.
Herghelia Cislau este una dintre cele mai vechi herghelii din tara care in ciuda tuturor transformarilor suferite reuseste si astazi sa-si pastreze scopul initial acela de a produce si creste cai de rasa in conditii optime de clima si relief. La momentul actual Herghelia Cislau este singura herghelie care produce si creste cai din rasa Pur Sange Englez , rasa care este considerata varful de lance in randul raselor de cai de la nivel mondial , in structura genealogica a matcii din herghelie gasindu – se principalele linii succesorale ale tulpinilor initiale Darley Arabian , Godolphian Arabian si Bayrley Turk.

Prezentarea rasei
Rasa Pur Sage Englez(PHOTO) – A fost introdusa in tara noastra dupa anul 1870 , la inceput prin importuri sporadice , de catre unii meri propietari crescatori de cai , a caror matca de prasila era formata din iepe locale romanesti unele din ele avand infatisarea si calitatile vechiului cal moldovenesc. Acestia foloseau ca reproducatori si unii armasari arabi si turcesti , introdusi cu ocazia schimburilor reciproce ce se faceau la acea data intre principatele Romane si fostul Imperiu otoman. Mai tarziu ca o necesitate de a asigura armatei cai coresunzatori pentru cavalerie si artilerie , Statul Roman se implica in importuri de armasari Pur Sange Englez socotiti cei mai potriviti pentru nevoile armatei de la acea data. Asemenea importuri s-au facut cu regularitate mai ales dupa 1872 cand insusi Ministerul Armatei a infiintat o herghelie de Pur Sange Englez la Nucet ( Dambovita ) , pentru a pute produce in tara armasari amelioratori.
Aceasta rasa este principala furnizoare cai de curse de galop , exemplarele deosebite fiind folosite cu succes si in concursuri hipice de sarituri peste obstacole. La mitingurile hipice internationale , tinute intre anii 1950 – 1960 la Moscova , Praga , Budapeste , Berlin si Varsovia , unii din caii hergheliei au castigat curse clasice , realizand performante de nivel international.
S-a observat deasemeni ca armasarii de monta publica P.S.E sunt foarte buni amelioratori ai raselor locale. Din pacate , in lipsa unui hipodrm oficial selectia in randul acestei rase pe baza performantelor proprii , promovarea exemplarelor deosebite in efectivul matca , verificarea acestora ca reproducatori dupa valoarea descendentilor , poarta stgmatul probabilitatii si deci al unei eficiente reduse.
Caii Pur Sange Englez de la Herghelia Cislau au fost si sunt in mod constant principalii competitori in cursele de galop organizate pe Hipodromul Mangalia , fiind in acelasi timp si de departe castigatorii celor mai multe reuniuni de derby.