HVP Hoteluri Vile Pensiuni Cazare

Biserica Fortificata Din Rotbav

  • Biserici si Manastiri
  • Rotbav
  • Brasov
  • Tara Barsei Brasov
Biserica Fortificata Din Rotbav Brasov Rotbav Tara Barsei Brasov

Adresa Obiectiv Turistic

Judet - Localitate
Brasov - Rotbav

TAXI in zona

taxi TAXI Brasov
Avem locul liber pentru promovare companie taxi pe judetul Brasov
contacteaza-ne pentru oferta promovare

Inchiriaza o masina

Inchiriaza o masina in judetul Brasov
LOCUL ESTE LIBER
promovare firma de inchiariat masini pe judetul Brasov
contacteaza-ne pentru oferta promovare

Agentie de Turism

Agentie turism Brasov
LOCUL ESTE LIBER
promovare agentie de turism pe judetul Brasov
contacteaza-ne pentru oferta promovare
Biserica Fortificata Din Rotbav: aceasta pagina prezinta o scurta descriere a obiectivului turistic Biserica Fortificata Din Rotbav, adaugat pe hvp in categoria Biserici si Manastiri, zona turistica Tara Barsei Brasov, in judetul Brasov, localitatea Rotbav

Biserica Fortificata Din Rotbav Descriere

Biserica fortificata din Rotbav dateaza din anul 1250, fiind construita de locuitorii localitatii cu acelasi nume, in stil romanic. In timp, aceasta a suferit modificari, capatand elemente ale stilului arhitectural gotic si baroc.

In secolul al XV-lea a fost construit un zid de aparare, biserica fiind transformata in cetate. In timp, istoria ei a fost marcata de diverse personalitati ce i-au trecut pragul. In anul 1602 a fost utilizata de catre generalul Giorgio Basta drept refugiu. De asemenea, aici a fost asediat principele Transilvaniei, Gabriel Bathory.

Biserica-cetate impreuna cu satul Rotbav au fost cuprinse de un incendiu masiv, in anul 1732. Lucrarile de reconstructie ale bisericii au fost demarate in anul 1738. Abia in anul 1908 a fost instalata o noua orga.
In prezent, biserica fortificata poate fi vizitata de turisti, inscriindu-se in randul obiectivelor turistice istorice de la noi din tara.