HVP Hoteluri Vile Pensiuni Cazare

Biserica fortificata prejmer

  • Biserici si Manastiri
  • Prejmer
  • Brasov
  • Tara Barsei Brasov
Biserica fortificata prejmer Brasov Prejmer Tara Barsei Brasov

Adresa Obiectiv Turistic

Judet - Localitate
Brasov - Prejmer
Adresa
Pejmer - Brasov

TAXI in zona

taxi TAXI Brasov
Avem locul liber pentru promovare companie taxi pe judetul Brasov
contacteaza-ne pentru oferta promovare

Inchiriaza o masina

Inchiriaza o masina in judetul Brasov
LOCUL ESTE LIBER
promovare firma de inchiariat masini pe judetul Brasov
contacteaza-ne pentru oferta promovare

Agentie de Turism

Agentie turism Brasov
LOCUL ESTE LIBER
promovare agentie de turism pe judetul Brasov
contacteaza-ne pentru oferta promovare
Biserica fortificata prejmer: aceasta pagina prezinta o scurta descriere a obiectivului turistic Biserica fortificata prejmer, adaugat pe hvp in categoria Biserici si Manastiri, zona turistica Tara Barsei Brasov, in judetul Brasov, localitatea Prejmer Pejmer - Brasov

Biserica fortificata prejmer Descriere

Biserica Prejmer este considerata cea mai mare biserica fortificata din sud-estul Europei. Se afla in localitatea Prejmer din judetul Brasov, Transilvania, Romania.
Pe la 1211, Regele Ungariei Andrei al II-lea pomeneste intr-un document adresat teutonilor numele raului Tarlung, pe langa care va creste localitatea Prejmer. Cavalerii teutoni care primesc drepturi asupra acestui teritoriu sunt cei care vor ridica pana la un anumit nivel biserica din Tartlau (denumirea saseasca a localitatii). Lacasul de cult a fost construit in stilul gotic burgund introdus de cistercieni la Carta.


Ca si alte monumente din Transilvania, biserica fortificata de la Prejmer a suferit numeroase interventii, dar in urma restaurarii intreprinse de Directia Monumentelor intre 1960 si 1970 ea si-a capatat forma initiala. Constituie cea mai bine pastrata si cea mai puternica biserica-cetate medievala din estul Europei. In 1999, biserica a fost inscrisa pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO. Dedicata hramului “Sfanta Cruce”, biserica a fost ridicata pe un plan central, in cruce greaca, modificat prin interventiile din secolul al XVI-lea. Initial, cladirea era compusa din patru brate egale dispuse in jurul unui careu centrat de un turn octogonal. Fiecare brat era compus din cate doua travee, una patrata si alta poligonala, corul bisericii fiind flancat pe ambele laturi de cate doua perechi de capele rectangulare. Inrudirea cu spiritul si formele utilizate pe santierul bisericii manastirii cisterciene Carta, iar pe de alta parte, cu cele prezente la biserica evanghelica din Bartolomeu-Brasov, ambele ridicate dupa mijlocul secolului al XIII-lea, permite datarea bisericii evanghelice din Prejmer in a doua treime a secolului al XIII-lea si incadrarea sa in aceasi ambianta stilistica.

Recomandam urmatoarele unitati de cazare din zona selectata