HVP Hoteluri Vile Pensiuni Cazare

Lacul Dumbravita

  • Lacuri si Baraje
  • Dumbravita
  • Brasov
  • Tara Barsei Brasov
Lacul Dumbravita Brasov Dumbravita Tara Barsei Brasov

Adresa Obiectiv Turistic

Judet - Localitate
Brasov - Dumbravita

TAXI in zona

taxi TAXI Brasov
Avem locul liber pentru promovare companie taxi pe judetul Brasov
contacteaza-ne pentru oferta promovare

Inchiriaza o masina

Inchiriaza o masina in judetul Brasov
LOCUL ESTE LIBER
promovare firma de inchiariat masini pe judetul Brasov
contacteaza-ne pentru oferta promovare

Agentie de Turism

Agentie turism Brasov
LOCUL ESTE LIBER
promovare agentie de turism pe judetul Brasov
contacteaza-ne pentru oferta promovare
Lacul Dumbravita: aceasta pagina prezinta o scurta descriere a obiectivului turistic Lacul Dumbravita, adaugat pe hvp in categoria Lacuri si Baraje, zona turistica Tara Barsei Brasov, in judetul Brasov, localitatea Dumbravita

Lacul Dumbravita Descriere

Lacul Dumbravita se intinde in comuna Dumbravita, in centrul Depresiunii Barsei (Depresiunea Vladeni), din lunca Homorodului Persanilor. Denumit si Delta dintre Munti, lacul reprezinta o arie protejata de interes european datorita frumusetii peisajului si a unicitatii sale.
Lacul de acumulare Dumbravita s-a format prin bararea paraului Hamarandia, pe o suprafata de 160 ha, elesteele fiind construite ulterior in lunca acestei ape. Zona este renumita pentru cele 200 de specii de pasari intalnite aici precum si pentru diversitatea florala. Cele mai importante specii de plante sunt: buhaiul de balta, starcul pitic, starcu; rosu, egreta mare, barza neagra, rata rosie, carstelul de camp etc. Printre speciile rare de plante se numara: daria, trifoistea, galbeneaua, adoleanul, bulbucii de munte sau bumbacarita.
Lacul Dumbravita este faimos si pentru pescuitul sportiv, practicat aici de catre brasoveni si nu numai. Apele lacului sunt "locuite" de: crap, caras, crap fitofag, stiuca, biban si oblete.
La barajul Dumbravita puteti ajunge cu masina pana langa lac, unde puteti campa inclusiv noaptea. Exista un program stabilit in cadrul caruia se poate pescui.

Recomandam urmatoarele unitati de cazare din zona selectata