HVP Hoteluri Vile Pensiuni Cazare

Observatorul Astronomic Victor Anestin Din Bacau

  • Muzeu
  • Bacau
  • Bacau
  • Moldova
Observatorul Astronomic Victor Anestin Din Bacau Bacau Bacau Moldova

Adresa Obiectiv Turistic

Judet - Localitate
Bacau - Bacau
Adresa
strada Trotus nr. 8-10

TAXI in zona

taxi TAXI Bacau
Avem locul liber pentru promovare companie taxi pe judetul Bacau
contacteaza-ne pentru oferta promovare

Inchiriaza o masina

Inchiriaza o masina in judetul Bacau
LOCUL ESTE LIBER
promovare firma de inchiariat masini pe judetul Bacau
contacteaza-ne pentru oferta promovare

Agentie de Turism

Agentie turism Bacau
LOCUL ESTE LIBER
promovare agentie de turism pe judetul Bacau
contacteaza-ne pentru oferta promovare
Observatorul Astronomic Victor Anestin Din Bacau: aceasta pagina prezinta o scurta descriere a obiectivului turistic Observatorul Astronomic Victor Anestin Din Bacau, adaugat pe hvp in categoria Muzeu, zona turistica Moldova, in judetul Bacau, localitatea Bacau strada Trotus nr. 8-10

Observatorul Astronomic Victor Anestin Din Bacau Descriere

Observatorul Astronomic Victor Anestin din Bacau este situat in spatiul turnului de apa de pe strada Trotus nr. 8-10. Acesta face parte din Complexul Muzeal de Stiintele Naturii Ion Borcea din Bacau.

Observatorul pune la dispozitia celor interesati instrumentele necesare observatiilor astronomice: un telescop, lunete, un cronograf si un astrograf (pentru grupuri organizate).

Expozitia astronomica de baza este realizata in 6 sali (etajele I şi II). Sala de spectacole a Planetariului se afla la ultimul etaj. Exista si o mica sala de 15 mp pentru expozitii temporare, iar la parter o expozitie de carte de specialitate. Tema expozitiei de baza este "Materia in Univers". Fiecare sala este consacrata unei subteme, dupa cum urmeaza: Sala I: "Structura materiei"; Sala II: "Categorii de astri"; Sala III: "Stelele - de la Soare la sisteme astrale"; Sala IV: "Distante astrale. Unitatea materiei"; Sala V: "Fenomene cosmice. Astronautica"; Sala VI: "Astronomia in patria noastra".
Un punct de atractie este sala de proiectii a spectacolelor de planetariu, care ofera posibilitatea vizualizarii boltei ceresti din diferite regiuni ale planetei.

Recomandam urmatoarele unitati de cazare din zona selectata