HVP Hoteluri Vile Pensiuni Cazare

Manastirea Sfantul Sava

  • Biserici si Manastiri
  • Bacau
  • Bacau
  • Moldova
Manastirea Sfantul Sava Bacau Bacau Moldova

Adresa Obiectiv Turistic

Judet - Localitate
Bacau - Bacau
Adresa
com.Berzunti

TAXI in zona

taxi TAXI Bacau
Avem locul liber pentru promovare companie taxi pe judetul Bacau
contacteaza-ne pentru oferta promovare

Inchiriaza o masina

Inchiriaza o masina in judetul Bacau
LOCUL ESTE LIBER
promovare firma de inchiariat masini pe judetul Bacau
contacteaza-ne pentru oferta promovare

Agentie de Turism

Agentie turism Bacau
LOCUL ESTE LIBER
promovare agentie de turism pe judetul Bacau
contacteaza-ne pentru oferta promovare
Manastirea Sfantul Sava: aceasta pagina prezinta o scurta descriere a obiectivului turistic Manastirea Sfantul Sava, adaugat pe hvp in categoria Biserici si Manastiri, zona turistica Moldova, in judetul Bacau, localitatea Bacau com.Berzunti

Manastirea Sfantul Sava Descriere

Manastirea Sfantul Sava se afla in comuna Berzunti, judetul Bacau, cuprinsa intre vaile Trotusului si al Tazlaului.

Proprietatea schitului a fost intarita in anul 1828 de domnitorul Ioan Sturdza-Voievod, punand in stapanirea Schitului Savu pamanturile dintre hotarele Cernului, Mazanestilor si Bucsestilor.

Primul staret pe care l-a avut biserica de la poalele muntelui a fost ieromonahul Varlaam, dar cel care a fost fondatorul noului locas de inchinare a fost ieroschimonahul Vasile, al carui mormant se afla in naosul bisericii actuale.

Ca multe alte biserici si manastiri, in anul 1960 a fost desfiintata de comunisti, calugarii fiind obligati fie sa plece in lume, fie sa se duca la alte manastiri. A fost redeschisa in anul 1990 si a fost inaltata in timp.

In anul 1988, anul redeschiderii, locasul era deja o ruina. In biserica geamurile erau sparte, ploua prin acoperis, chiliile erau darapanate iar curtea schitului devenise loc de pasune pentru animalele satului. Ramasese o camaruta langa bucatarie unde, cel chemat de Bunul Dumnezeu sa dea viata asezamantului monahal de astazi, ieromonahul Arsenie Voaides, se adapostea noaptea sau pe vreme rea.

Reconstructia propriu-zisa a acestei manastiri a inceput dupa anul 1990. Biserica a fost impodobita cu o icoana a Maicii Domnului cu Pruncul in brate. De mult ajutor s-au bucurat cei care s-au rugat la aceasta icoana. Marturii ale celor din manastire dar si ale credinciosilor, dovedesc ca este grabnic ajutatoare, aceasta icoana este de o deosebita frumusete.

Pictura icoanei a fost realizata la Iasi iar imbracamintea din metal argintat si aurit a fost realizata la atelierele de la Targu Neamt. Icoana asezata intr-un tron de stejar sculptat te intampina la intrarea in pronaosul bisericii.

Recomandam urmatoarele unitati de cazare din zona selectata