HVP Hoteluri Vile Pensiuni Cazare

Musoleul Eroilor de la Mateias

  • Mausoleu
  • Valea Mare Pravat
  • Arges
  • Rucar-Bran
Musoleul Eroilor de la Mateias Arges Valea Mare Pravat Rucar-Bran

Adresa Obiectiv Turistic

Judet - Localitate
Arges - Valea Mare Pravat
Adresa
Comuna Valea Mare - Pravat jud Arges

TAXI in zona

taxi TAXI Arges
Avem locul liber pentru promovare companie taxi pe judetul Arges
contacteaza-ne pentru oferta promovare

Inchiriaza o masina

Inchiriaza o masina in judetul Arges
LOCUL ESTE LIBER
promovare firma de inchiariat masini pe judetul Arges
contacteaza-ne pentru oferta promovare
Musoleul Eroilor de la Mateias: aceasta pagina prezinta o scurta descriere a obiectivului turistic Musoleul Eroilor de la Mateias, adaugat pe hvp in categoria Mausoleu, zona turistica Rucar-Bran, in judetul Arges, localitatea Valea Mare Pravat Comuna Valea Mare - Pravat jud Arges

Musoleul Eroilor de la Mateias Descriere

Mausoleul Mateias construit in cinstea eroilor primului razboi mondial.
O mica descriere a Mausoleul Eroilor din comuna Valea Mare - Pravat, jud. Arges, cunoscut si sub numele de "Mausoleul de la Mateiasi", situat pe dealul cu acelasi nume, este dedicat eroilor din Razboiul de Intregire Nationala dintre anii 1916-1918. Realizat intre anii 1928-1935, in principal din calcar de Albesti, este compus din doua corpuri: primul, orizontal, adaposteste osuarul, pe peretii caruia sunt montate placi de marmura cu numele unor militari cazuti la datorie; al doilea, vertical, are forma unui turn cu foisor, spre care duce o scara in spirala. In mausoleu sunt depuse, in 31 de cripte, osemintele a peste 2.300 de militari romani.
In anii '80, acesta a fost supus unui amplu proces de renovare si modernizare, capatand infatisarea unui original complex monumental. In apropierea mausoleului s-a construit un muzeu, in cadrul caruia sunt expuse marturii ale luptelor desfasurate in zona in toamna anului 1916. De asemenea, in interiorul mausoleului au fost fixate basoreliefuri care redau scene de lupta, chipuri de eroi, actiuni ale populatiei din zona pentru sprijinirea trupelor luptatoare. La intrarea in mausoleu, pe un fel de parapet din beton, de forma semicirculara, se afla inscrise cu litere aurite, intr-un incadrament marcat cu frunze de stejar si laur, doua texte ce glorifica sacrificiul eroilor.