HVP Hoteluri Vile Pensiuni Cazare

Catedrala Nasterea Sfantului Ioan Botezatorul Din Arad

  • Biserici si Manastiri
  • Arad
  • Arad
  • Crisana
Catedrala Nasterea Sfantului Ioan Botezatorul Din Arad Arad Arad Crisana

Adresa Obiectiv Turistic

Judet - Localitate
Arad - Arad

TAXI in zona

taxi TAXI Arad
Avem locul liber pentru promovare companie taxi pe judetul Arad
contacteaza-ne pentru oferta promovare

Inchiriaza o masina

Inchiriaza o masina in judetul Arad
LOCUL ESTE LIBER
promovare firma de inchiariat masini pe judetul Arad
contacteaza-ne pentru oferta promovare

Agentie de Turism Arad

Agentie turism Arad
LOCUL ESTE LIBER
promovare agentie de turism pe judetul Arad
contacteaza-ne pentru oferta promovare
Catedrala Nasterea Sfantului Ioan Botezatorul Din Arad : aceasta pagina prezinta o scurta descriere a obiectivului turistic Catedrala Nasterea Sfantului Ioan Botezatorul Din Arad , adaugat pe hvp in categoria Biserici si Manastiri, zona turistica Crisana, in judetul Arad, localitatea Arad

Catedrala Nasterea Sfantului Ioan Botezatorul Din Arad Descriere

In arhitectura aradeana, un loc deosebit de important il ocupa cladirea actualei Catedrale Ortodoxe Romane cu hramul "Nasterea Sf. Ioan Botezatorul". Biserica a fost construita intre anii 1862 - 1865, in stil baroc.

Biserica prezinta un plan treflat cu un pronaos supralargit ca urmare a flancarii lui de catre cele doua turnuri clopotnita. Absida altarului, in interior, este semicirculara, cu o nisa pentru tronul episcopal. La exterior absida altarului este poligonala, prezentand cinci laturi. Altarul este despartit de naos printr-un splendid iconostas, opera a sculptorului Mihail Alexici.

Intrarea in biserica se face pe laturile de nord, sud si vest. Pe fatada de vest se afla intrarea principala, asezata central, avand o usa cu doua canaturi. Intrarea este dreptunghiulara si are ancadrament din piatra ce este flancat de nise dreptunghiulare.

Cele doua turnuri clopotnita, suprainaltate in 1904, au un aspect maiestuos, avand sectiunea patrata si sunt prevazute cu cate un orologiu pe fiecare latura. In 1905-1906 se efectueaza prima mare restaurare a exteriorului si o serie de lucrari in interior.

Aticul, cu fereastra rotunda dintre cele doua turnuri clopotnita, a fost adaugat in aceasta perioada. Bisericii i s-a introdus lumina electrica in anul 1921, iar in 1939 s-au facut din nou o serie de reparatii.

A servit drept catedrala Episcopiei Aradului de la ridicarea sa si pana in anul 2009, cand biserica "Sfanta Treime", construita incepand cu 1991, a dobandit functia de catedrala.

Recomandam urmatoarele unitati de cazare din zona selectata