HVP Hoteluri Vile Pensiuni Cazare

Cetatea Petresti

  • Castele, Cetati si Palate
  • Alba Iulia
  • Alba
  • Muntii Apuseni
Cetatea Petresti Alba Alba Iulia Muntii Apuseni

Adresa Obiectiv Turistic

Judet - Localitate
Alba - Alba Iulia
Adresa
com.Petresti

TAXI in zona

taxi TAXI Alba
Avem locul liber pentru promovare companie taxi pe judetul Alba
contacteaza-ne pentru oferta promovare

Inchiriaza o masina

Inchiriaza o masina in judetul Alba
LOCUL ESTE LIBER
promovare firma de inchiariat masini pe judetul Alba
contacteaza-ne pentru oferta promovare

Agentie de Turism Alba

Agentie turism Alba
LOCUL ESTE LIBER
promovare agentie de turism pe judetul Alba
contacteaza-ne pentru oferta promovare
Cetatea Petresti: aceasta pagina prezinta o scurta descriere a obiectivului turistic Cetatea Petresti, adaugat pe hvp in categoria Castele, Cetati si Palate, zona turistica Muntii Apuseni, in judetul Alba, localitatea Alba Iulia com.Petresti

Cetatea Petresti Descriere

Situată la doar 4 kilometri distanţă de oraşul Sebeş, în localitatea ce-i poartă numele, cetatea Petreşti, este o fortificaţie construită de saşi. Localitatea apare pentru prima dată atestată în anul 1309, când germanii ocupă regiunea, iar populaţia romană este nevoită să se retragă la periferie. Petreşti are o arhitectură aparte cu case înalte, porţi la fel de înalte şi străzi înguste cu canale de apă, localitatea fiind ultima aşezare a saşilor de pe valea Sebeşului.
Cu siguranţă cele mai importante obiective turistice din localitate sunt zidul cetăţii Petreşti şi Turnul bisericii vechi. Turnul-clopotniţă, acum o ruină se află chiar în mijlocul cimitirului evanghelic, fiind înconjurat de zidul de împrejmuia cetatea şi biserica.

Cetatea Petreşti este o dovadă a aşezării săseşti de odinioară, fiind pentru prima dată menţionată în anul 1530, deşi există de mai bine de un secol. Edificiul a fost ridicat atât în scop civil cât şi militar, acesta fiind un obicei al saşilor, de a-şi ridica o astfel de construcţie oriunde se stabileau. În vreme de război se refugiau în interiorul zidului, iar în timp de pace depozitau aici diverse bunuri cum ar fi cerealele.
Din păcate, în ziua de azi cetatea nu mai este atât de mediatizată, fapt ce duce la o degradare continuă a acesteia. Puţinii saşi ce mai locuiesc în zonă încearcă să păstreze încă vie cetatea, care se pare este mai populară în Germania decât la noi. În fiecare an are loc un eveniment la care se adună saşii, care vin şi din Germania, iar spiritul cetăţii reînvie.

Ruinele Cetăţii Petreşti, sunt un obiectiv turistic important, ce merită vizitat, pentru că reprezintă o bucăţică din istoria acestor meleaguri şi oameni. Turnul, acoperit cu iederă, se înalţă încă mândru peste toate acoperişurile din jurul său, chiar dacă nu mai are strălucirea de altă dată.