HVP Hoteluri Vile Pensiuni Cazare

Piscina Cu Apa Sarata De La Cacica

  • Strand
  • Gura Humorului
  • Suceava
  • Moldova
Piscina Cu Apa Sarata De La Cacica Suceava Gura Humorului Moldova

Adresa Obiectiv Turistic

Judet - Localitate
Suceava - Gura Humorului

TAXI in zona

taxi TAXI Suceava
Avem locul liber pentru promovare companie taxi pe judetul Suceava
contacteaza-ne pentru oferta promovare

Inchiriaza o masina

Inchiriaza o masina in judetul Suceava
LOCUL ESTE LIBER
promovare firma de inchiariat masini pe judetul Suceava
contacteaza-ne pentru oferta promovare

Agentie de Turism

Agentie turism Suceava
LOCUL ESTE LIBER
promovare agentie de turism pe judetul Suceava
contacteaza-ne pentru oferta promovare
Piscina Cu Apa Sarata De La Cacica: aceasta pagina prezinta o scurta descriere a obiectivului turistic Piscina Cu Apa Sarata De La Cacica, adaugat pe hvp in categoria Strand, zona turistica Moldova, in judetul Suceava, localitatea Gura Humorului

Piscina Cu Apa Sarata De La Cacica Descriere

Piscina acoperita, cu apa sarata, de la Cacica este deschisa zilnic, între orele 9.00-20.00, dar pentru grupuri mai mari de cinci persoane si în baza unei programari se accepta si derogari de la acest orar. Preturile sunt accesibile pentru toata lumea. Un adult trebuie sa plateasca 20 de lei/zi, copiii sub 14 ani, jumatate din tarif, adica 10 lei/zi, în timp ce accesul copiilor sub 5 ani este gratuit. În acest pret este inclus accesul la piscina, la cele patru dusuri, la cele doua vestiare, precum si un sezlong din dotare. Pentru cinci zile la piscina, a sasea este gratuita.
Cât se poate sta în piscina cu apa sarata:
Medicul Sorin Stratulat, doctor în stiinte medicale si sef al Clinicii de recuperare medicala, medicina fizica si balneoclimatologie al Spitalului CFR Iasi si profesor al Universitatii de Medicina si Farmacie Gr. T. Popa Iasi, a explicat care sunt regulile ce trebuie respectate în cazul bailor terapeutice cu apa sarata.
Ca reguli privind baile terapeutice, se interzice sa se faca bai dupa mese copioase sau imediat dupa ce s-a luat masa. Baile calde si cele fierbinti, mai cu seama, trebuie sa se încheie cu un dus mai rece. Durata unei bai este de 15-25 minute, iar dupa aceea se impune o scurta odihna sau relaxare de aproximativ 15 minute. Baile terapeutice se fac, totdeauna, numai la recomandarea sau prescriptia medicului! Acesta indica temperatura apei, durata baii, frecventa si numarul total de bai în cadrul unei cure.
Cardiacii trebuie sa acorde o atentie deosebita acestor bai. Temperatura apei înainte de îmbaiere trebuie verificata si comparata cu valorile prescrise de catre medicul specialist, a precizat medicul Sorin Stratulat.
Hidroterapia presupune bai generale calde (38-39 grade Celsius) cu hidro si aeromasaj. Hidroterapia cu ape sarate poate fi folosita cu succes în tratamentul profilactic, tratamentul curativ si recuperarea functionala. Hidroterapia cu ape sarate presupune bai generale, aceasta procedura vizând întregul corp, care poate fi scufundat pâna la gât sau pâna la piept în apa.
Pentru ce afectiuni este indicata hidroterapia cu apa sarata.
Seful Clinicii de recuperare medicala, medicina fizica si balneoclimatologie al Spitalului CFR Iasi a detaliat si ce afectiuni pot fi tratate prin hidroterapia cu apa sarata.
Lista este destul de lunga si pleaca de la stari de oboseala prelungite, stres, afectiuni musculare, articulare si artrita, afectiuni reumatismale, si merge pâna la artroze si preartoze (artroza genunchiului, soldului, umarului, cotului, mâinilor) faza inactiva, osteoporoza algica a coloanei vertebrale, spondiloze (cervicala, dorsala, lombara, forme simple, fara complicatii neurologice), nevralgii lombosciatice si deficit functional. De asemenea, se recomanda dupa entorse, fracturi, luxatii ale membrelor, tratate ortopedic, afectiuni ale organelor genitale masculine (tulburari de dinamica sexuala, impotenta, infertilitate), tulburari functionale genitale la femei (frigiditate), metroanexite, cervicite, cistite cronice, insuficienta ovariana.
Piscina cu apa sarata de la Cacica poate fi vizitata si de persoanele cu circulatie periferica deficitara, care desfasoara activitati în conditii de frig si umezeala, care au dereglari endocrine hipofunctionale, meteo-sensibilitate, sindromul adinamo-astenic, tulburarile circulatorii periferice. O alta categorie careia îi sunt recomandate tratamentele în apa sarata sunt oamenii cu afectiuni endocrine cu deficit hormonal (asociate de obicei afectiunilor reumatice sau sterilitatii), cu insuficienta tiroidiana si cea ovariana, cu afectiuni repetate ale cailor respiratorii superioare asociate bolilor reumatismale. Si în cazul copiilor exista indicatii medicale. Este vorba de cazurile de întârzieri de crestere în greutate si înaltime, stari post rahitice, scolioze, cifoze, maladia Scheuermann,