HVP Hoteluri Vile Pensiuni Cazare

Cazare Transfagarasan - Unitati de cazare din zona turistica Transfagarasan

Cazare Transfagarasan: HVP iti propune unitati de cazare din zona turistica Transfagarasan - pensiuni, hoteluri, vile, hosteluri, bungalouri, cabane, camping, garsoniere, apartamente Tipuri de unitati de Cazare Transfagarasan promovate: Apartamente Cabane Camping Garsoniere Hosteluri Hoteluri Moteluri Pensiuni Vile Altele . Zona Transfagarasan include teritoriul parcurs de drumul cu acelas nume (DN 7C), o portiune din drumul national DN 7, aceasta din urma fiind cea mai frumoasa sosea din Romania si una dintre cele mai spectaculoase din Europa.
Zona Transfagarasan include teritoriul parcurs de drumul cu acelas nume (DN 7C), o portiune din drumul national DN 7, aceasta din urma fiind cea mai frumoasa sosea din Romania si una dintre cele mai spectaculoase din Europa. Multi ar indrazni s-o asemene chiar cu soselele care traverseaza Alpii austrieci, elvetieni, francezi sau italieni, ceea ce dovedeste importanta acesteia atat din punct de vedere economic, cat si turistic.
Zona Transfagarasanului este una deosebita, sn mare datorita peisajelor de o frumusete rara, si de diferentele de nivel, precum si relieful sntalnit aici, ce face ca drumul sa fie destul de periculos. Turistii adora peisajele glaciare, printre care, cele mai vizitate sunt lacurile Balea, Capra si Vidradu dar si Complexul Cumpana si telecabina Balea. Pentru ca Transfagarasanul este localizat sn muntii cei mai snalti din Romania, el este practicabil doar vara. 
Bogatia atractiilor turistice naturale au facut din aceasta zona una deosebit de cautata de turisti, atat pe timp de vara, cat si iarna. Relieful si conditiile specifice acestuia nu au permis snsa o dezvoltare abundenta a unitatilor de cazare, locurile sn care turistii pot snnopta fiind relativ reduse ca numar. Pentru cei care ssi doresc sa petreaca mai mult de o zi sn zona Transfagarasanului, exista oferte de cazare venite din partea localnicilor, sn special a celor aflati sn asezarile de la poalele muntilor Fagaras, unde turismul agroturistic ia din ce sn ce mai multa amploare.
Atractii turistice - obiective si locuri de interes
 
sn zona Transfagarasanului putem enumera cateva obiective turistice foarte apreciate de cei care au vizitat zona, printre care Lacul si Barajul Vidraru, Cetatea Poienari, Lacul glaciar si Cascada Balea, unde a fost construit si un hotel de gheata, platforma Belvedere, statuia lui Prometeu cu fulgerul sn mana si Casa Argeseana, cu debarcaderul unde se pot face curse de agreement cu vaporasul.
Desi nu sunt putini cei care aleg sa-si petreaca vacanta sn aceasta zona, regiunea parcursa de Transfagarasan este la fel de apreciata si de turistii de weekend, care pot petrece chiar si o singura zi pe aceste meleaguri, bucurandu-se de aerul curat si linistea specifica acestei zone.
Date geografice – localizare, componenta, clima
 
Accesul sn zona traversata de Transfagarasan se face din drumul national DN 7, zona montana snalta a acestei portiuni fiind deschisa circulatiei rutiere doar din iulie pana sn octombrie. Cand Transfagarasanul este snchis, accesul se face doar pana la cabana Capra sau pana la cascada Balea, sn functie de directia de mers (dinspre Sibiu sau dinspre Pitesti).
Cai de acces
Drumul national DN 7C deschide zona Transfagarasanului, din comuna Bascov, mergand sn directia orasului Curtea de Arges, si se sncheie tocmai cand se intersecteaza cu DN1, undeva sntre Brasov si Sibiu, avand o lungime de 151 de kilometri. Acest drum, supranumit "drumul din nori", este poate cel mai spectaculos din tara noastra.
Zona Transfagarasanului leaga regiunea istorica a Munteniei de Transilvania, fiind cuprinsa sn Muntii Fagarasului, unde drumul asfaltat ajunge pana la altitudinea de 2.042 de metri, sn apropierea lacului Balea. Transfagarasanul este situat pe locul doi, ca altitudine, cel mai snalt drum din tara noastra fiind Transalpina, cu mentiunea ca acesta nu este asfaltat sn sntregime. Drumul strabate numeroase locatii inedite, precum hidrocentrala de la Vidraru, cascada Capra precum si tunelul de la Balea, acesta din urma fiind cel mai lung tunel din Romania. 
Pe timpul iernii, adica sn perioada 1 noiembrie – 30 iunie, cand sectorul cuprins sntre kilometrul 104 si 130 este snchis, accesul la Balea Lac se poate face doar cu telecabina, plecand de la cabana Balea Cascada.