HVP Hoteluri Vile Pensiuni Cazare

Statiunea Baile Herculane

  • Statiuni Balneare
  • Baile Herculane
  • Caras Severin
  • Banat
Statiunea Baile Herculane Caras Severin Baile Herculane Banat

Adresa Obiectiv Turistic

Judet - Localitate
Caras Severin - Baile Herculane
Adresa
Valea Cernei, 7 izvoare judetul Caras Severin

TAXI in zona

taxi TAXI Caras Severin
Avem locul liber pentru promovare companie taxi pe judetul Caras Severin
contacteaza-ne pentru oferta promovare

Inchiriaza o masina

Inchiriaza o masina in judetul Caras Severin
LOCUL ESTE LIBER
promovare firma de inchiariat masini pe judetul Caras Severin
contacteaza-ne pentru oferta promovare

Agentie de Turism Caras Severin

Agentie turism Caras Severin
LOCUL ESTE LIBER
promovare agentie de turism pe judetul Caras Severin
contacteaza-ne pentru oferta promovare
Statiunea Baile Herculane: aceasta pagina prezinta o scurta descriere a obiectivului turistic Statiunea Baile Herculane, adaugat pe hvp in categoria Statiuni Balneare, zona turistica Banat, in judetul Caras Severin, localitatea Baile Herculane Valea Cernei, 7 izvoare judetul Caras Severin

Statiunea Baile Herculane Descriere

Majoritatea turistilor vin in Baile Herculane pentru baile termale care se spune ca fac minuni in cazul multor boli, ameliorandu-le sau vindecandu-le. Astfel, turismul din zona Valea Cernei - Domogled si-a castigat faima datorita acestor izvoare minune.

Cred ca fiecare dintre noi a auzit de izvoarele cu apa termala si baile termale din statiunea Baile Herculane de pe Valea Cernei. Apa termala este captata si distribuita catre bazele de tratament ale hotelurilor si pensiunilor din oras. In amonte de Baile Herculane vei gasi cateva surse de apa termo-salina si termo-sulfuroasa, practicandu-se asa numitul "turism la marginea asfaltului" sau "turismul la liber, neorganizat".

In apropiere de zona numita 7 Izvoare, autovehiculele parcheaza pe marginea carosabilului si formeaza un lung sir ce incurca circulatia, dar si politia locala din Baile Herculane. Astfel, multe persoane experimenteaza senzatia unei bai termale la "la cadite". Daca nu cunoasteti aceasta practica, trebuie sa va imaginati ca aceste cadite reprezinta amenajari din piatra si beton cu apa termala despre care se stie ca are puteri binefacatoare trupului, in care pot fi vazuti oameni indiferent de anotimp. Zona "La cadite" este situata in zona 7 Izvoare, la 5km distanta de statiunea Baile Herculane, spre Targu Jiu si barajul de pe Valea Cernei, Tierna.


Din timpul romanilor au ramas numeroase vestigii: apeducte, bai, statui, monede, tabule votive ridicate ca semne de multumire aduse zeilor pentru vindecare. Dupa 1718 (Pacea de la Passarovitz) incepe istoria moderna si contemporana a Bailor Herculane, in cadrul Imperiului Austriac. Din 1736 incepe reconstructia si modernizarea bailor, a cailor de acces, granicerii banateni construind aici majoritatea edificiilor din statiune, care poarta amprenta unui baroc austriac impresionant. Se cuvine sa pomenim aici de faptul ca în anul 1999, Termele Romane cuprinse in monumentala constructie a hotelului Roman au fost redate, dupa 2000 de ani, in circuitul turistic astfel incat vizitatorii hotelului au posibilitatea sa urmeze tratamentul balnear in aceleasi conditii cu cele ale guvernatorului provinciei, generalul roman Marcus Aurelius Pius. Dupa retragerea administratiei si armatei romane, in timpul imparatului Aurelian, sub presiunea populatiilor migratoare, baile au decazut mult comparativ cu perioada de stralucirile din vremea romana. In 1736, generalul Andreeas Hamilton, guvernator al Banatului din partea imparatului Carol al VI-lea, recladeste baile si mentioneaza existenta termelor lui Hercules, Higeea si Esculap. Izvorul cu cel mai mare debit este Hercules, care are emergenta sub Hotelul Roman si acolo se inscrie in harta Baia nr. 9. Statiunea este vizitata de-a lungul timpului de mari personalitati, între care: imparatul Iosif al II-lea, imparatul Francisc I si imparateasa Carolina, imparatul Franz Iosef si imparateasa Elisabeta. In 1852 imparatul Austriei considera Baile Herculane ca fiind „cea mai frumoasa statiune de pe continent”, iar imparateasa Elisabeta (Sisi) scrie un jurnal intim in care Baile Herculane sunt o prezenta distincta si incantatoare. In statiune exista Muzeul Nicolae Cena, ale carui colectii au inceput sa fie constituite incepand cu anul 1922.
Existenta neintrerupta de doua milenii a staiiunii Baile Herculane a fost favorizata de eficacitatea miraculoasa a izvoarelor termale, fiind socotite un „dar al zeilor” dar si de pitoreasca asezare a statiunii intr-o vale adapostita de munti, de o frumusete aparte. Dotarea tehnico-edilitara de prim rang la un confort de inalta tinuta si bogata diversificare a metodelor de tratament de la cura balneara clasica la diverse metode de fizio si electroterapie, masaje, acupunctura, etc. au conferit acestei statiuni un inalt grad de atractivitate. Multiplele mijloace de recreare si divertisment, restaurante, baruri, terase de vara, bazine de inot cu apa termala, sauna, masaj, biliard, etc. - precum si posibilitatile de drumetie si excursii in statiune si pe Valea Cernei, constituie o atractie in plus pentru vizitatorii orasului statiune balneara Baile Herculane.

Recomandam urmatoarele unitati de cazare din zona selectata